Skip to main content

Trendovi prisutni na društvenim mrežama jako se brzo šire i privlače pozornost zbog ljudske znatiželje, isprobavanja nečeg novog i trenutno popularnog. Ne čudi, stoga, da smo godinama svjedoci brojnih primjera žena koje su korigirale usne jer su se pune usne nametnule kao trend.

No, u posljednje vrijeme sve češće primjećujemo kako je počeo dominirati i sasvim suprotan trend, onaj prirodnijeg izgleda. Rastući broj žena ni blizu ne želi velike, napumpane i patkaste usne. Rješenje traže u razgradnji hijalurona, ukoliko smatraju da im je potrebna intervencija.

Za mišljenje o trendu “razgradnje hijalurona” upitali smo dr. med. Anđelu Prolić iz poliklinike Dermamed.

Zanimalo nas je zašto žene sve više posežu upravo za tom estetskom korekcijom i o čemu se točno radi?

“Razgradnju hijalurona iz usana žene traže najčešće zbog migracije samog filera ili promjene u trendu izgleda usana. Zadnjih godinu dana primijetila sam da žene prihvaćaju novi trend ‘manje je više‘, koji za cilj ima prirodan izgled usana. One su samo punije, hidratizirane i blago povećane u odnosu na prirodne.”

Kako sam proces razgradnje izgleda?

“Kako bi se dobilo ovakve usne, najčešće je potrebno razgraditi prethodno aplicirani hijaluron i primijeniti tehnike kojima će se postići novi željeni izgled.”

Zanima nas koliko je problematično maknuti prethodno ugrađene filere?

“To je smetnja koju je srećom moguće riješiti. Liječnik je tu za savjet i pomoć kako bi zajednički s klijenticom napravio najbolje za nju. Moj stav je uvijek ‘manje je više‘ i većina pacijentica prihvaća ovaj savjet. Važne su konzultacije i jednostavno objašnjenje. Osobe koje su sklone pretjerivanju često imaju nerealnu sliku o sebi, te je potrebno strpljivo i zajednički s pacijenticom proći sve”.

Što pacijentice najviše žele znati?

“Jedno od najčešćih pitanja koja se kod ove teme nameću je pitanje bolnosti samog procesa. Bolnost ovisi o subjektivnom pragu tolerancije. U globalu proces ne boli, a za sigurnost se daje i antiseptička krema”.

Da li Splićanke u ovom trenutku više razgrađuju hijaluron no što ga unose?

“Unatoč trendu koji preferira prirodni izgled, još je uvijek veći broj žena koje unose hijaluron, u odnosu na one koje ga razgrađuju. Razlika u odnosu na prethodne godine jest ta da su količine hijalurona koje se unose manje, a konačan rezultat teži naglašavanju prirodne ljepote.”

Sve su to mali koraci, ali nisu zanemarivi. Ostaje nam zaključiti da žene ipak postaju svjesne sebe kao jedinke, te se “ne stavljaju u kalup” da bi bile iste kao druge.

Samopouzdanje valja graditi na osobnosti uz njegovanje lica, na prvom mjestu.

IZVOR ČLANKA: ”SLOBODNA DALMACIJA”

https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/zivot/vade-li-i-splicanke-sve-vise-filere-iz-usana-dr-med-andela-prolic-nam-otkriva-sto-se-zbiva-u-ordinacijama-i-zasto-1263109

Close Menu
021/785-828
info@dermamed.hr