Skip to main content

U današnje vrijeme, kada su mladolikost, njegovan i lijep izgled imperativ, žene, a sve više i muškarci, shvatili su da njega podrazumijeva znatno više od kvalitetne skincare rutine.

Jer, održavanje mladolikosti, s godinama postaje ozbiljan izazov – smanjuje se prirodna proizvodnja kolagena i koža gubi elastičnost, linije i bore postaju sve vidljivije, a ten sve neujednačeniji. Vidljivi znakovi starenja posebno snažno pogađaju područje vrata i čeljusti i čini se da čitavo lice polako, ali sigurno ‘pada’.

Održavanje mladolikosti kao ozbiljan izazov i upravo taj trenutak, najčešća je prekretnica i pokretač procesa donošenja odluke za posjet estetskom liječniku u želji za konkretnim pomlađivanjem. Spremni smo za filere i botox, a nerijetko i za sasvim konkretne estetske zahvate. No, iako posjeti estetskim liječnicima više nisu tabu kao nekada i danas o njima potpuno otvoreno govorimo, postoji dio pacijenata i pacijentica koji se teško odlučuju na tretmane ili zahvate koji podrazumijevaju kirurške procedure, šavove i nešto dulji oporavak.

Usprkos tome, oni žele i očekuju učinkovite tretmane i vrlo konkretne rezultate. Dobra je vijest da je danas apsolutno izvedivo pomiriti te dvije želje jer mogućnosti aparatnih tretmana dosežu doista neslućene visine i svojim se rezultatima doista približavaju kirurškim učincima pomlađivanja.

Konkretni rezultati bez noža

A jedan od tretmana koji uspijeva slojevito obnoviti kožu iznutra te koji djeluje kao 3D pomlađivanje na sve strukture uključene u proces starenja, već je neko vrijeme dostupan i u Hrvatskoj. Stigao je praćen hvalospjevima holivudskih zvijezda koje za njim posežu kad god žele izgledati svježe i mladoliko, a ne žele ‘pod nož’. Riječ je, naravno, o Infini tretmanu koji koristi tehnologiju mikroiglica u kombinaciji s radiofrekvencijskom energijom čije sinergijsko djelovanje zateže i poboljšava teksturu kože, smanjuje ožiljke, i generalno čini ten mlađim, zdravijim i svježijim. Već je više od godine dana dostupan u splitskoj poliklinici DermaMed, a njezina vlasnica, naša vrsna estetičarka, dr. Anđela Prolić njime postiže fascinantne rezultate. Ne treba ni reći kako je Infini tretman naišao na sjajne reakcije pacijentica ove poliklinike pa u njoj postoji i lista čekanja.

Što je Infini tretman i kako djeluje?

Infini RF donosi mlađi i svježiji izgled, i to, kako smo već naveli – bez operacije. Infini microneedling uređaj koristi radiofrekvencijsku energiju koja se sastoji od struje vrlo visoke frekvencije. Zahvaljujući izuzetno finim i tankim mikroiglicama ona penetrira u dublje slojeve kože prilikom čega se stvara toplina. Naime, zagrijavanje dubljih slojeva kože na dovoljno visoku temperaturu stimulira proizvodnju novog kolagena i elastina te potiče regeneraciju kože.

Prema riječima dr. Anđele Prolić, drugi uređaji, iako imaju hlađenje da bi propustili što više energije ispod kože, ipak nisu u mogućnosti toliko zagrijati potkožje bez utjecaja na površinu kože. Prelazeći preko kože, Infini mikroiglice ispuštaju energiju samo na svom vršku i time štite kožu od vanjskih oštećenja energijom istovremeno aktivirajući sve faktore rasta koji dolaze zbog uboda. Uz tretman lica, Infini uređajem odlično se tretira i vrat, odnosno podbradak. Koža se učvršćuje, a lice poprima bolje konture. Na ostalim dijelovima tijela, Infini odlično djeluje na ublažavanje opuštene kože ruku i područja koljena, a odličan je izbor i za uklanjanje neželjenih strija. Također, ovaj se uređaj pokazao odličnim i za liječenje hiperhidroze, odnosno pretjeranog znojenja pod pazusima.

Kakve rezultate očekivati i – kada?

Priprema za tretman započinje nanošenjem anestetske kreme, dok sam tretman lica traje oko 45 minuta. Ako je uključen i vrat, to je još dodatnih 15 minuta. Rezultati se vide odmah, uz znatno poboljšanje 3 do 4 tjedna nakon prvog tretmana. Ipak, stvaranje novog kolagena odvija se postupno pa će se najbolji rezultati vidjeti nakon 3 do 6 mjeseci od završnog tretmana.

“Broj tretmana savjetujem isključivo individualno, ovisno o dobi klijenta i problemu kojeg želimo riješiti. Kako biste dobili optimalan rezultat i bili uistinu zadovoljni učinjenim, preporučujem najmanje tri uzastopna tretmana, dok je za prevenciju, primjerice, kod klijenta u dvadesetim i prvoj polovini tridesetih godina, dovoljno napraviti jedan tretman godišnje”, pojasnila nam je dr. Prolić. Dodala je i kako je tretman gotovo bezbolan – naime, većina njezinih pacijentica prilikom tretmana navodi jedva prisutan osjećaj nelagode koja je prolazna. Osjetljivija područja su ona u blizini kostiju – čelo, jagodice, čeljust te kosti zdjelice kod tretiranja strija na bokovima. U usporedbi s HIFU ili tretmanom frakcijskim laserom, Infini je gotovo bezbolan i za osjetljivije klijente. Za razliku od lasera koji djeluje izvana i može značajnije oštetiti površinski sloj kože, s Infini tretmanom nema te vrste dugotrajnog oporavka jer je energija isporučena u potkožje i ne oštećuje površinu. “Nakon Infini tretmana nema ograničenja kada su u pitanju fizičke aktivnosti. Kožu je potrebno tek nahraniti i hidratizirati, dok će unutarnja obnova koju smo potaknuli ovim tretmanom odraditi svoje. Jedino što preporučujem je suzdržavanje od šminkanja barem jedan dan”, savjetuje dr. Prolić.

I za kraj, ono najvažnije – trajnost rezultata Infini tretmana!

Prema riječima dr. Prolić, poboljšanje izgleda koje se postiže prillikom tretiranja strija i ožiljaka je trajno, dok se za lice i vrat očekuje trajanje rezultata do 7 godina. Kako bismo kontinuirano stimulirali pojačanu proizvodnju novog kolagena koja prirodno slabi svake godine preporučuje se ponavljanje tretmana održavanja svakih 18 mjeseci.