Skip to main content

Iako kožu pažljivo i brižno njegujemo tijekom cijele godine, ljetni mjeseci predstavljaju nam poseban izazov. Intenzivnije izlaganje suncu, sol, klor, visoke temperature – sve to utječe na njezin status. Koža se brze isušuje, javljaju se linije i bore, a nerijetko i hiperpigmentacije.

Nakon godišnjeg odmora, u grad se obično vraćamo željni regeneracije, pomlađivanja, zaglađivanja.

Srećom, danas su nam na raspolaganju doista brojne učinkovite metode i tretmani koji pomažu dugotrajno očuvati mladenački izgled kože, a jedan od najinovativnijih i učinkovitijih pristupa su anti-age laserski tretmani. U Poliklinici Dermamed, koja osim na već dobro poznatoj splitskoj adresi uskoro kreće i s radom u Zagrebu, pripremaju upravo takve tretmane uz koje ćete spremno zakoračiti u jesen, mladolike i pomlađene kože.

Prema riječima dr. Anđele Prolić, omiljene splitske estetičarke za čije tretmane kontinuirano postoji lista čekanja, MultiFrax® laser medicinski je uređaj koji je dostupan isključivo u poliklinikama, a predstavlja vrhunac tehnologije u pomlađivanju kože.

“Ovaj laser obnavlja kožu bez većih oštećenja, bezbolan je, a nakon tretmana, pacijenti se odmah mogu vratiti svakodnevnim aktivnostima. Dugo smo čekali laser koji je nježan i učinkovit. Ovisno o potrebi kože, individualno je moguće prilagodit intenzitet, dubinu i trajanje tretmana, što omogućuje personalizirani pristup i optimizirane rezultate”, otkrila nam je naša sugovornica. MultiFrax® laser koristi kombinaciju dviju valnih duljina – 1927 nm i 1550 nm, ovisno o potrebama kože. Riječ je o unaprijeđenoj patentiranoj verziji izumitelja prvog Fraxel Dual lasera koja ima FDA odobrenje. Koristi za tretiranje površinskih pigmentacija kao što su sunčeve pjege, melazma, strije, ožiljci od akni i slično. Osim toga, ovim se tretmanom potiče i obnova kolagena u dubljim slojevima kože. Nakon tretmana, koža je svježija, manje naborana, zategnuta i općenito poboljšane teksture. Ova je tehnologija toliko inovativna, da predstavlja pravu revoluciju pomlađivanja pa stoga ne čudi da je to trenutno najtraženiji tretman u svijetu jer pruža sve ono što tražimo i očekujemo od lasera za pomlađivanje – prije svega točnost i preciznost te, naravno, željene rezultate.

Ovim se laserom uspješno tretiraju strije kao i koža ruku, a za tretmane lica, vrata i dekoltea u Poliklinici Dermamed otvorena je lista čekanja koja je puna sve do jeseni.

Najučinkovitije rješenje za intenzivno pomlađivanje

Kod problema izrazito opuštene kože i pojave podbratka, dr. Prolić preporuča Intralifting Therma D.A.S. – minimalno invazivni tretman pomlađivanja. Tijekom tretmana, liječnik kanilom, uz kontroliranu temperaturu, podiže kožu koja se tako zateže i podiže.

“Riječ je o potpunoj inovaciji u svijetu pomlađivanja. Tretman je siguran, bezbolan i izrazito učinkovit. Potrebno ga je učiniti samo jednom, dok se za podbradak, uz zatezanje koristi i liposukcijski modul. A to je, priznat ćete, san svakog pacijenta – u jednom tretmanu i zategnuti kožu i ‘otopiti’ podbradak”, kaže dr. Prolić. Dodaje kako nakon ovog tretmana na području lica nije potreban poseban oporavak, već se pacijenti odmah mogu vratiti svojim svakodnevnim obavezama. Kada se tretiraju podočnjaci, preporuča se uzeti dan, dva odmora od aktivnosti.