Skip to main content

Danas smo, zahvaljujući informiranosti, dostupnosti brojnih učinkovitih preparata i tretmana te doista vrhunskim dermatolozima, svjesniji nego ikada važnosti njege i brige za kožu lica. No, pritom često zaboravljamo na važan dio tijela koji često može djelovati izdajnički i otkriti naše godine na ne baš najljepši način. Govorimo o vratu i dekolteu, naravno.

Razmislite jeste li i vi među onima koje navečer pobožno provode svoju skincare rutinu, ali se koncentrirate isključivo na lice, dok vrat dobije tek ono što vam je ‘viška’, odnosno, ono što vam ostane na dlanovima nakon što sve proizvode nanesete na lice. Upravo to sustavno zanemarivanje vrata i dekoltea dovodi do situacije u kojoj su bore na vratu još vidljivije, a koža na tom području opuštenija, suša pa i obješena. Zato već večeras aktivno uključite vrat i dekolte u svoju rutinu njege i posvetite im svu pažnju koju zaslužuju.

Specifična njega kože vrata

Koža lica i koža vrata nisu iste – koža vrata je tanja, ima manje žlijezda lojnica te je suha, a gubitkom kolagenih i elastičnih vlakana dolazi do pojave dubokih, vertikalnih bora. Dnevnoj njezi vrata i dekoltea trebalo bi posvetiti jednaku pažnju kao i njezi lica, a tu vrijede i neka ista pravila. Primjerice, ono da bi s njegom tog područja trebalo započeti već u dvadesetim godinama života.

Idealna kombinacija za kožu lica, pa tako i vrata, su kreme s vitaminima A, C i E, ali se dodatno mogu koristiti i neki drugi antioksidansi. Uz dnevnu njegu obavezna je i zaštita od UV zračenja. Nakon izlaganja suncu dolazi do pojave crvenila vrata i dekoltea, što se onda često i lako zamijeni za alergijsku reakciju na sunce. Promjene su kronične i jednom kada se pojave, ne mogu nestati ni na koji drugi način, osim dermatološkim zahvatima. A da su oni doista nevjerojatno učinkoviti svjedoči i sve veći broj pacijentica koje iz čitave Hrvatske doslovno hrle u splitsku polikliniku Dermamed, gdje njezina vlasnica, naša ugledna estetičarka dr. Anđela Prolić već ima listu čekanja upravo za tretmane pomlađivanja vrata i dekoltea.

Stoga vam danas predstavljamo neke od najtraženijih tretmana koji i bez skalpela donose mladoliku i zaglađenu kožu ove problematične regije kojoj često ne posvećujemo dovoljno pažnje.

Thermi Smooth Face

Suvremeni tretmani koje nam danas omogućava estetska medicina temeljeni su na najsuvremenijoj tehnologiji. Jedna od njih svakako je radiofrekvencija na kojoj se pak temelji tretman Thermi Smooth Face. Ovaj uređaj funkcionira na principu zagrijavanja kože, koje na prirodan način potiče aktivaciju i obnovu kolagena – kako bi se bore na koži smanjile, odnosno zagladile iznutra“, pojasnila nam je dr. Prolić. Dodala je kako ovaj uređaj zateže i pomlađuje kožu u mjeri koja je usporediva s invazivnim tretmanima.

“Iako je riječ o neinvazivnom tretmanu, učinak zatezanja kože iznimno je snažan. Thermi Smooth Face jedinstven je po činjenici da jedini ima potpuni nadzor zagrijavanja na površini i ispod površine kože, pa gotovo nema rizika od komplikacija“, naglasila je dr. Prolić. Za potpuni učinak potrebno je tri do pet tretmana, iako su najčešće rezultati vidljivi odmah, kao što se može vidjeti na fotografiji pacijentice, nakon samo jednog tretmana.

S obzirom na to da funkcionira na principu sinteze prirodnog kolagena u koži, učinak se nastavlja poboljšavati kroz narednih šest mjeseci. Zahvaljujući posebnoj elektrodi kojom se tretman izvodi, koža se lagano zagrijava, a radiovalovi prodiru u nju i potiču nastanak kolagena. Poznat je i pod nazivom „Hollywoodski tretman” jer ga zvijezde obožavaju. Inače, ova tehnologija najbolje rezultate daje na području obraza, regiji vrata i dekoltea, a nezamjenjiv je za podizanje kapaka, smanjenje vrećica ispod očiju te za zatezanje podbratka.

Alma Accent Prime TM laser

I kod ovog je tretmana riječ o najnaprednijoj tehnologiji – Accent PrimeTM laser ima puno različitih opcija rada te, ovisno o sondi koja se koristi, uspješno tretira razna područja tijela, među kojima i vrat i podbradak. Ultrazvučnu energiju homogeno raspoređuje po cijelom tretiranom području, učinkovito uništavajući tvrdokorne masne stanice. Radiofrekventna sonda nakon toga ili samostalno jako podiže i zateže tkivo, uz istovremenu masažu i poticanje cirkulacije.

Accent Prime najtraženiji je za nekirurško smanjenje bukalnih jastučića koje učinkovito otapa i zategne kožu tako da nije potrebno kirurško uklanjanje, a lice poprima svjež mladenački izgled. Nestaje i obješena koža u donjem dijelu lica, suženo je i podignuto. Oba načina rada potpuno su bezbolna i ne ostavljaju crvenilo. Za dodatnu stimulaciju tkiva, Accent Prima ima i opciju Pixel RF koja uz pomoć mikro plazme stisne tkivo i u kožu direktno ubacuje aktivne mezo koktele.

Infini tretman

Infini tretman omiljen je među pacijenticama jer snažno obnavlja i zateže kožu vrata, a može znatno odgoditi face lifting. Rezultati su doista dugoročni i mogu trajati čak do sedam godina. Koristi tehnologiju mikroiglica u kombinaciji s radiofrekvencijskom energijom, čije sinergijsko djelovanje zateže i poboljšava teksturu kože, smanjuje ožiljke, i generalno čini kožu mlađom, zdravijom i svježijom.

Istraživanja su pokazala da zagrijavanje dubljih slojeva kože na dovoljno visoku temperaturu stimulira proizvodnju novog kolagena i elastina te potiče regeneraciju kože. Drugim riječima, stvaranje novih proteinskih vlakna kolagena i elastina ublažava bore, ožiljke od akni i strije te generalno zateže kožu lica, vrata i dekoltea, djelujući kao nekirurški facelifting.

Skin booster Jalupro

Tretmani skin boosterima među najtraženijim su tretmanima za pomlađivanje, revitalizaciju i osvježavanje kože, a pacijentice ih posebno vole jer nema rizika od takozvanog “zamrznutog” efekta. S godinama, prirodno gubimo hijaluronsku kiselinu i kolagen, a njihova se proizvodnja usporava već krajem dvadesetih godina. Zato su nam skin boosteri odlični saveznici kojima se potpuno prirodno potiče njihovo brže stvaranje. Skin boosteri, upravo kao i fileri, u svojoj podlozi imaju hijaluron, no boosteri su prije svega namijenjeni pomlađivanju, osvježavanju i revitalizaciji kože. Bez dodavanja volumena i promjene iagleda, rade na kvaliteti kože. Odličan su izbor za sve pacijente koji ne žele koristiti filere ili botox, a žele mladoliku i njegovanu kožu.

Dr. Prolić u svojoj poliklinici koristi Jalupro skin boostere koji se smatraju jednim od najkvalitetnijih i najučinkovitijih na tržištu. Sadrže hijaluronsku kiselinu u dvije različite molekularne veličine, zbog čega imaju snažan učinak liftinga i hidratacije, a tu je i 7 različitih aminokiselina. Jalupro skin boosterom moguće je tretirati područje lica, vrata i dekoltea, a rezultat je fascinantan – koža je elastičnija, napeta i svježa. Ovaj se booster koristi za biorevitalizaciju kože, za nepravilnosti poput sitnih bora i ožiljaka. Može se koristiti i za suhu i dehidriranu kožu koja je izgubila elastičnost.

aesPLLA

Riječ je o kolagen stimulatoru na bazi Poli L laktične kiseline koji se koristi nakon tretmana. “Njegova prednost u odnosu na druge kolagen stimulatore je izrazito niska molekularna masa pa je stoga brzo spreman, jednostavan za primjenu bez začepljenja kanile, i, kao najvažnije – kod pacijenata ne dolazi do komplikacija poput nodula ili granuloma”, objasnila je dr. Polić. Dodala je kako aespPLLA djeluje na način da potiče stvaranje vlastitih fibroblasta te tako i novog kolagena. Ovo je revolucija u prirodnom poticanju kože na vlastitu obnovu iznutra prema van. Rezultati su sjajni – koži se vraća elastičnost, a postiže se i lagana volumizacija. Tretman se može ponoviti od jednog do tri puta, prema potrebi, a rezultati su doista trajni – do čak tri godine.

Close Menu
021/785-828
info@dermamed.hr