Skip to main content

Već nekoliko godina svjedočimo porastu tzv. skin boostera, odnosno injektibilnih tretmana koji pružaju impresivne skincare benefite triput brže od bilo kojeg kozmetičkog proizvoda. Takvi tretmani većinom donose velike doze hijaluronske kiseline uz pogodne vitamine i minerale pod kožu, a kako se umjesto penetracijom apliciraju injekcijom imaju brže vidljive rezultate.

No čak ni prosječan skin booster neće napraviti ono što radi injektibilni tretman kojega nazivaju Ferrarijem anti-aginga u industriji – Mastellijev Plinest®, a sada i Newest®. Mastelli je tvrtka čiji proizvodi su bazirani na patentiranim polinukleotidima te spadaju u biostimulatore. Patentirani polinukleotidi(PN-HPT®) imaju dugoročan i izražen hidratacijski učinak te doprinose vraćanju volumena koži, odnosno pojačavanju njene strukture. Iz toga razloga Mastelli tretmani mogu stimulirati ubrzano prirodno samoobnavljanje.

Inovativan tretman od sada dostupan u Hrvatskoj

O ovom inovativnom tretmanu, razgovarali smo s dr. Anđelom Prolić, splitskom estetskom liječnicom i vlasnicom Poliklinike Dermamed. “Plinest® je najnovije rješenje za poticanje prirodne regeneracije mlađe kože, dok se Newest® koristi za prirodnu regeneraciju i pomlađivanje zrele kože. Ujedno, oba tretmana su odnedavno dostupna u Hrvatskoj, a dostupna su i kod nas u Poliklinici Dermamed“.

„Ako ste nezadovoljni teksturom svoga lica, nedostaje vam mladenačke punoće i sjaja, želite ispraviti borice oko usana ili na vratu, kao i neugodne ožiljke od akni koje vas prate od mladosti, ovi tretmani su idealan odabir“, savjetuje dr. Anđela.

Koja je razlika ovih tretmana od botoxa, filera i ostalih skinboostera?

Ovo su najpoznatiji injektibilni tretmani na svijetu, međutim imaju sasvim drugačije djelovanje.

• Botox – blokira signale koje živci šalju u mišić. Kako zaustavlja kontrakcije mišića u licu, tako omekšava fine linije i zaglađuje bore.
• Fileri – uz hijaluronsku kiselinu i gustu teksturu daju volumen željenim dijelovima lica i pritom pridonose zaglađenom izgledu.
• Skin boosteri – uz hijaluronsku kiselinu daju dubinsku hidrataciju (ali ne i volumen!), pa omekšavaju fine linije, popravljaju elastičnost kože i obnavljaju suhu kožu.
• Plinest® – koristi patentirane polinukleotide PN-HPT® koji imaju dugoročan i izražen hidratacijski učinak te doprinose vraćanju volumena koži, odnosno pojačavanju njene strukture. Potiču regeneraciju stanica, odnosno, prirodno stvaranje vlastitog kolagena, povećanje broja novih fibroblasta (vezivnog tkiva) te imaju trofičko i stimulirajuće djelovanja na postojeće fibroblaste. Polinukleotidi (PN-HPT®) tvrtke Mastelli dobivaju se originalnom tehnologijom ekstrakcije od ribe pastrve iz strogo kontroliranog uzgoja, što znači da je proizvod prirodnog porijekla.
• Newest® – baš kao i Plinest®, koristi patentirane polinukleotide PN-HPT®, ali uz hijaluronsku kiselinu, koja dodatno povećava hidrataciju kože, dok manitol produljuje njeno djelovanje. Njihova sinergija povećava broj aktivnih fibroblasta i stvaranje kolagena. Također, proizvod je prirodnog porijekla.

Tretman koji voli salonsku njegu

Upravo zahvaljujući Mastellijevoj inovaciji patentiranoj u Italiji (gdje se proizvode i sami tretmani), Plinest® i Newest® najdjelotvornije su anti aging opcije za one koji žele ubrzati proces pomlađivanja ili oporavka kože, a žele da je pritom djelovanje minimalno invazivno.

Dr. Anđela ističe kako su ovi tretmani fantastični i kao dodatak bilo kojem kozmetičkom tretmanu za pomlađivanje, poput mikrostruje i radiovalova, jer zapravo djeluju s njima u sinergiji, za razliku od botoxa ili filera koji i nisu prikladni za sve anti-aging salonske ili kućne opcije.

Kako se aplicira Plinest®, a kako Newest®?

Nakon dogovora sa stručnjakom, Plinest® se ubrizgava pod površinu kože gdje ostvaruje svoj učinak. Jedan cjeloviti tretman podrazumijeva tri aplikacije na odabrana mjesta u razmaku od dva do tri tjedna, a najbolje je ciklus ponavljati dva puta godišnje.

Jednako tako, Newest® se ubrizgava pod površinu kože gdje ostvaruje svoj učinak, a vidljiva je trenutna hidratacija, punoća i poboljšana tekstura kože. Jedan cjeloviti tretman podrazumijeva tri aplikacije na odabrana mjesta u dogovorenom razmaku, a najbolje je ciklus ponavljati dva puta godišnje.

Oba tretmana se mogu koristiti kao samostalni tretman ili kao osnovni tretman za pripremu kože prije svih estetskih i anti-ageing zahvata (poput lasera, radiofrekvencije, filera, peelinga, needlinga i estetskih operacija) jer čini kožu regeneriranom, elastičnom i hidriranom. Aplikacija polinukleotida (PN-HPT®) uz ostale estetske procedure ima sinergijski učinak.

Vjerujemo da ovim tretmanima predstoji blistava budućnost, kako su upravo injektibilni tretmani najavljeni kao jedan od najvećih nadolazećih skincare trendova.

Poliklinika Dermamed prati trendove

Jedan od najznačajnijih estetskih centara u Dalmaciji, Dermamed, redovito prati inovacije i trendove estetske medicine pa tako u ovoj beauty oazi možete pronaći i Mastelli patentiranepolinukleotide(PN-HPT®).