Skip to main content

Nekako je uvriježeno vjerovanje da se godine mogu sakriti svugdje osim na rukama. Čak i ako je lice neke zrelije holivudske zvijezde mladoliko i zategnuto, vrlo je vjerojatno da će se njezine godine vidjeti na njezinim rukama i to vrlo jasno.

I to naravno nije ništa loše, starenje je prirodni proces, svi ćemo kroz to proći i nitko neće ostati vječno mlad. No u današnjem svijetu “skidanje” godina s lica i drugih dijelova tijela predstavlja se gotovo kao dio higijene.

To odgađanje pojave prvih bora, pjega kao i opuštanje kože, danas je sasvim normalno i prihvatljivo. I zašto ne bi bilo? Nekada su svi ti tretmani i zahvati bili rezervirani samo za poznate i slavne, no danas su ipak dostupniji i svima nama, “običnim” ljudima. Naravno, tu dostupnost ne treba shvaćati olako. Ni na jedan zahvat ne treba otići bez prethodnih konzultacija, pa čak ni na one za pomlađivanje ruku.

No koji su nam zahvati za “skidanje” godina s ruku uopće dostupni? Pitali smo dr.med. Anđelu Prolić iz poliklinike Dermamed. Istaknula nam je dva najnovija tretmana koji su velika novost u odnosu na standardne tretmane ruku. Radi se o MultiFrax laseru i Lumixa kolagen booster tretmanu. Zamolili smo ju da nam svaki zasebno objasni.

MultiFrax laser

“MultiFrax® laser medicinski je uređaj koji se koristi samo u poliklinikama. On je vrhunac tehnologije u pomlađivanju kože lica i tijela, a posebno je pogodan za pomlađivanje ruku, gdje je koža tanka. Ovaj laser uklanja pigmentacije i obnavlja kožu bez većih oštećenja. Nakon tretmana se odmah možete vratiti svakodnevnim aktivnostima. Dugo smo čekali laser koji je nježan i učinkovit. Ovisno o potrebi kože individualno se prilagođava intenzitet, dubina i trajanje tretmana, što omogućuje personalizirani pristup i optimizirane rezultate”, objašnjava dr.med. Prolić.

MultiFrax® laser unaprijeđena je verzija izumitelja prvog Fraxel lasera i ima FDA odobrenje uz patentnu zaštitu nekoliko inovacija jačine i usmjerenosti laserske zrake. Koristi kombinaciju dviju valnih duljina 1927nm i 1550nm istovremeno ili odvojeno ovisno o potrebama kože.

Kako njegovati ruke nakon tretmana?

“1927nm valna duljina se koristi za tretiranje površinskih pigmentacija kao što su sunčeve pjege ili melazma, a 1550 nm valna duljina dodatno potiče obnovu kolagena u dubljim slojevima kože, stvaranje novog kolagena i poboljšanje tonusa kože. Koža je manje naborana, zategnuta i općenito poboljšane teksture”, kaže nam dr.med. Prolić.

Ako se za pomlađivanje ruku odlučite na tretman MultiFrax® laserom, valja napomenuti da će ruke nekoliko dana nakon tretmana trebati intenzivniju njegu hidratantnom kremom. Dr.med. Prolić napominje i kako ovaj tretman nije bolan, a nakon tretmana, može se očekivati blago crvenilo kože. Ono kod nekih ne mora uopće biti vidljivo, a kod drugih može potrajati maksimalno tri dana. Sve to treba uzeti u obzir ako razmišljate o ovakvom tretmanu.

Tretman se može kombinirati s nadoknadom volumena hijaluronskim filerima ili kolagen stimulatorima kao što je Sculptra.

Lumixa Collagen Booster – FLE TECH fototerapija

“FLE TECH (Florescent Light Energy) inovacija je u tretmanima kože lica vrata i dekoltea, a tako i kože ruku. Uz pomoć patentiranih kromofora koji se aktiviraju svjetlom ovaj tretman donosi dubinsku obnovu kože, uništavanje slobodnih radikala koji uzrokuju oštećenje kože i 700 puta pojačano stvaranje kolagena”, navodi nam dr.med. Prolić. Ona je posebno zadovoljna rezultatima nakon tretmana koji su utemeljeni na medicinskim istraživanjima i biotehnologiji. “Suradnja tehnologije i znanosti uvijek rezultira ovako značajnim inovacijama”, kaže i objašnjava da Lumixa gel ima specifičan energetski profil koji je učinkovit u smirivanju reaktivnosti kože i stresa, sprječavanju i suzbijanju upala te regeneraciji i revitalizaciji kože.

Ruke su posebno izložene vanjskom utjecaju, ali i unutarnjem procesu biološkog starenja te je ovaj tretman odličan za aktivaciju kože i regeneraciju, ali i preventivno za uklanjanje slobodnih radikala i oštećenja kože iznutra.

 

Je li tretman bolan?

“To ga svrstava među najtraženije ljetne tretmane, ali i tretmane koji se rade cijele godine. Naglasila bih da je preporuka da se tretman radi ljeti posebno važna jer on štiti kožu, a vrsta seruma se individualno prilagođava potrebama kože. Lumixa svojim djelovanjem potiče mehanizme popravka kože kojima treba pomoć, posebno, kada je sunce u pitanju tijekom i nakon ljeta. Uz to aktivira mikrocirkulaciju, stimulira proizvodnju kolagena i obnovu kože iznutra, ugodan je i bezbolan tretman. Kako se naši tretmani većinom temelje na kombinacijama uređaja ovaj tretman može se kombinirati s drugim estetskim tretmanima za vrhunske i dugotrajne rezultate”, kaže dr. Prolić.

Koje još tretmane koriste za njegu ruku?

“Trenutno nam je obnova kože s MultiFrax Laserom i Lumixa tretman biorejuvenacije broj jedan po zadovoljstvu i potražnji klijenata upravo zbog pigmentacija i suhe kože”, navodi dr.Prolić.

“Kožu najčešće pripremamo pilinzima ili mikrodermoabrazijom, a sve tretmane kombiniramo s radiofrekvencijom, biostimulatorima kože, polilaktičnom kiselinom – Scuptra, polinukleotidima, hijaluronskim filerima sve ovisi o problematici. Naravno uvijek je najvažnije raditi na prevenciji”, dodaje.

 

Kako njegovati kožu na rukama?

Kako bismo pomlađivanje ruku trebali što kasnije, važna je prevencija. Kao i na licu, prva crta obrane od preuranjenog starenja kože i pojave hiperpigmentacijskih mrlja je dobra hidratacija i zaštitni faktor. Naše ruke rijetko su fizički zaštićene od sunca, a to znači da ih moramo zaštititi kremama sa SPF-om. Zimi to može biti faktor 30, dok bi ljeti to trebalo biti 50. Zapravo vodite se istim pravilima kao i za lice. Osim toga, ako odlazite na umjetne nokte ili trajni lak, dobro bi bilo ruke prije toga zaštititi SPF-om i to onim mineralnim jer ćete ih stavljati ispod UV lampe, a to također može ostaviti traga na koži ako ih se koristiti redovito.

Close Menu
021/785-828
info@dermamed.hr