Skip to main content

Iako danas u medijima, ali i u razgovorima s prijateljicama često možemo čuti kako su četrdesete nove tridesete, naša se koža s tom tvrdnjom ipak ne bi složila. Jer, ma kako se mi dobro osjećale u našoj koži, prvi znakovi starenja postaju vidljiviji, a prve, sramežljive linije koje smo do sada primjećivali samo mi, postaju jasno vidljive borice.

Iako smo s anti-age beauty rutinom započele još u ranim tridesetima, prehrana nam je uravnotežena, unosimo dovoljno tekućine, redovito boravimo na svježem zraku i nikad, ali baš nikad ne odlazimo u krevet, a da prije toga nismo uklonile make-up i nečistoće s lica, vrijeme neumitno čini svoje. Našoj je koži potreban dodatni poticaj i podrška kako bi zablistala u svom punom sjaju.

Pomlađivanje bez skalpela

Četrdesete su period kada mnoge žene počinju razmatrati različite opcije koje danas nudi estetska medicina i dermatologija, ali još nisu spremne odvažiti se na nešto invazivnije tretmane koji podrazumijevaju kirurški pristup. To, drugim riječima znači da pred sobom imaju doista brojne, različite i vrlo učinkovite metode pomlađivanja koje, zahvaljujući najsuvremenijoj tehnologiji, ali i stručnosti, vještini i iskustvu liječnika, mogu postići doista fascinantne rezultate.

O tome svjedoči zadovoljstvo brojnih pacijentica splitske poliklnike DermaMed u kojoj njezina vlasnica i vrsna estetičarka, dr. Anđela Prolić, izvodi tretmane pomlađivanja za lice, vrat i dekolte. U nastavku ih donosimo sve na jednom mjestu.

Thermi Smooth Face

Jedna od najsnažnijih anti-ageing tehnologija u modernoj estetskoj medicini svakako je radiofrekvencija, metoda koja u rukama iskusnog i educiranog liječnika donosi rezultate koji zaista mogu parirati kirurškim intervencijama. A upravo se na ovoj tehnologiji bazira tretman Thermi Smooth Face, koji je dostupan u brojnim svjetskim klinikama, ali i u ovoj splitskoj oazi ljepote.

“Iako je riječ o neinvazivnom tretmanu, učinak zatezanja kože iznimno je snažan. Thermi Smooth Face jedinstven je po činjenici da jedini ima potpuni nadzor zagrijavanja na površini i ispod površine kože, pa je rizik od komplikacija gotovo nepostojeći“, pojasnila nam je dr. Prolić. Za potpuni učinak zategnutog lica i podignutih kapaka potrebno je tri do pet tretmana, iako su najčešće rezultati vidljivi odmah. S obzirom na to da funkcionira na principu sinteze prirodnog kolagena u koži, učinak se nastavlja poboljšavati kroz narednih šest mjeseci. Zahvaljujući posebnoj elektrodi kojom se tretman izvodi, koža se lagano zagrijava, a radiovalovi prodiru u kožu i potiču nastanak kolagena. Inače, ova tehnologija najbolje rezultate daje na regiji čela, području oko očiju, obraza, vrata te na području oko usana.

„Tretman je u potpunosti bezbolan te ne zahtijeva nikakav oporavak. Vrh nastavka glatko i nježno klizi po koži, a lice je namazano gelom, kako bi elektroda mogla zagrijati kožu. Koža se prilikom izvođenja tretmana ne oštećuje, niti je potrebno koristiti posttretmanske preparate. S obzirom da ne utječe na gornji sloj kože, može se izvoditi tijekom cijele godine – čak i u sunčanim mjesecima“, objašnjava naša sugovornica.

Za razliku od drugih uređaja – dodaje – Thermi Smooth omogućuje nam direktnu kontrolu temperature koja se postiže postupnim zagrijavanjem. Precizni senzor mjeri postignutu temperaturu te je pravilno dozira – kako bismo postigli najjači mogući učinak i spriječili oštećenja kože tijekom tretmana.

Alma Accent Prime TM laser

Riječ je o najnaprednijoj tehnologiji – Accent PrimeTM laser ima puno različitih opcija rada te, ovisno koju sondu koristimo, tretira područja lica i vrata, ruke i leđa, trbuh, noge, bedra i stražnjicu i oblikuje tijelo, zateže kožu te uklanja strije. Ultrazvučnu energiju homogeno raspoređuje po cijelom tretiranom području, učinkovito uništavajući tvrdokorne masne stanice. Radiofrekventna sonda nakon toga ili samostalno jako podiže i zateže tkivo, uz istovremenu masažu i poticanje cirkulacije. Oba načina rada potpuno su bezbolna i ne ostavljaju crvenilo. Za dodatnu stimulaciju tkiva, Accent Prima ima i opciju Pixel RF koja uz pomoć mikro plazme stisne tkivo i u kožu direktno ubacuje aktivne mezo koktele.

“Jedinstvena kombinacija koju nudi Accent PrimeTM skraćuje vrijeme tretmana, smanjuje broj ukupnih tretmana a uz to, pruža i znatno snažnije rezultate. Odlično djeluje na opuštenu kožu trbuha i stražnjice, zaglađuje i zateže kožu lica pa se za nju često odlučuju žene nakon trudnoće ili nakon ozbiljnih redukcijskih dijeta u kojima izgube puno kilograma, a ostane ‘višak’ kože”, otkrila nam je dr. Prolić.

Mezoterapija

Mezoterapija je metoda koja se primjenjuje u estetskoj medicini s ciljem regeneracije kože. Tretman je potpuno prirodan, individualiziran i posebno prilagođen tipu kože. Osigurava intenzivnu hidrataciju kože, vraća joj elastičnost, tonus i sjaj. Glavni sastojak mezoterapije je neumrežena hijaluronska kiselina s vitaminima, različite aminokiseline, minerali, peptidi, enzimi, antioksidativna sredstva i drugi revitalizirajući sastojci neophodni za hidrataciju, regeneraciju stanica, dubinsku revitalizaciju i pojačano stvaranje kolagena. Mezoterapijski koktel potiče proizvodnju kolagena i elastina te štiti kožu od oštećenja slobodnim radikalima. Koži se vraća tonus, vlaga i sjaj, a pritom mimika i izražaj lica ostaju očuvani.

“Mezoterapija ima dobre učinke kod osoba svih dobnih skupina te se naziva i “serumom mladosti”. Posebno će koristiti osobama s tankom, suhom i sivkastom kožom, osobama kod kojih su izraženi znakovi stresa i potreban je jaki antioksidativni učinak te za kožu oštećenu suncem. Koristi se i kod gubitka kose. U Dermamedu ovisno o problematici i tipu kože individualno se prilagođava sastav mezoterapijskoga koktela, a posebno je tražena mezoterapija područja oko očiju”, otkrila nam je dr. Anđela Prolić iz splitske poliklinike Dermamed.