Skip to main content

Već u tridesetima pojavljuju se vidljivi znakovi starenja kože.

Koliko dobro smo se brinuli o koži i zdravlju općenito utječe na naš izgled. Jedan od ključnih uzroka s godinama je sporija produkcija kolagena, elastina i hijalurona. Kolagen održava napetost i zaglađenost kože te njegov nedostatak dovodi do opuštenosti i gubitka mladenačke kože i sjaja. Ulaskom u četrdesete taj se proces ubrzava. Iako su promjene najvidljivije na koži, ne zahvaćaju samo kožu nego i dublje slojeve. Gubi se mišićno, potporno i potkožno masno tkivo. To sve dovodi do znatno veće opuštenosti. Srednji dio lica i područje ispod očiju najizraženije gube volumen i odaju godine. Uz vrat i ruke koji ne opraštaju slabiju njegu. Opuštenost je vidljiva i na konturi donje čeljusti jer obješena koža prelazi preko linije kostiju lica. Za razliku od tridesetih u četrdesetima treba raditi na sve tri trećine lica kako bismo vratili njegovan i pomlađen izgled.

Jesu li tretmani dovoljni?

Srećom danas postoji puno opcija za prevenciju starenja i zadržavanje prirodno svježeg izgleda. To bi trebao biti cilj svakog liječnika koji se bavi estetikom. Pravilna preporuka tretmana i dugotrajna njega koja se individualno prilagođava.

Koža s nižom količinom kolagena i elastina izgleda obješeno i umorno, a nedostatak hijalurona i hidratacije uzrokuje dodatnu naboranost. Žene se često odjednom pri pogledu u ogledalo počinju osjećati staro. Svi smo skloni ispred ogledala rukama zatezati kožu kako je izgledala ranije i razmišljati kako je vratiti u stanje prije nekoliko godina.

PODIZANJE I ZATEZANJE KOŽE

Pojačano stvaranje kolagena i elastina najjače je aparatom CRYO LIFTING. Korištenje tri tehnologije u jednom tretmanu omogućuje duboko prodiranje energije koja potpuno ugodno i bezbolno stisne i podigne obješenu kožu lica. CRYO face lifting terapija djeluje stimulirajuće i na mikrocirkulaciju i povećava količinu kisika. Rezultat je odmah vidljiv. U paketu tretmana liftinga dodatno se ovisno o potrebama kože kombinira s Med Visage aparatom te imamo najjače oružje u borbi protiv obješene i beživotne kože. Cryo Lifting koristi se i za zatezanje kože tijela.

POBOLJŠANJE STANJA KOŽE

Rebalance, Hydro infusion, Hydroboost, Manager tretman, Global Anti Age u pripremi kože koriste Reviderm mikrodermoabraziju koja je nježna i bezbolna metoda uklanjanja površinskog sloja odumrlih stanica radi dubinske hidratacije i prodiranja aktivnih sastojaka koji smanjuju bore i osvježavaju kožu lica i vrata vraćajući joj sjaj. Široku paletu tretmana ciljano kombiniramo po tipu kože i bez straha mogu se raditi ljeti. Ultrazvuk je nezamjenjiv tretman za suhu, dehidriranu i osjetljivu kožu kao i mezoterapija i skin boosteri koji dugotrajno 6-12 mjeseci otpuštaju vlagu iznutra prevenirajući bore, dok tretmani koji se rade izvana popravljaju zaštitni sloj kože dovodeći je u balans uz stimulaciju kože koja je time elastičnija, proizvodi više kolagena, a cjelokupni izgled je svježiji i odmorniji.

Često koristimo mikroiglice – Dermapen koji aktivira faktore rasta, stvaranje kolagena, povećava prokrvljenost i razinu kisika u koži koja se tako prirodno obnavlja uz peptidne ampule. Osim za pomlađivanje, koristi se za ožiljke od akni i stimulaciju rasta kose. COOL Lifting pištolj inovativan je tretman koji snažno, sigurno, brzo i učinkovito daje rezultat. Iz aplikatora u lice upucava hladni CO2 pod visokim tlakom, što navlači kisik u kožu i potiče mikrocirkulaciju, a istovremeno se upucava visoka koncentracija mezoterapijskog peptidnog koktela koji ulazi duboko u kožu. Nakon samo jednog Coolifting tretmana, koža dobiva osvježen izgled i ujednačen ten.

Dermalnim filerima hijalurona nadoknađuje se volumen kojeg gubimo tijekom vremena i podiže lice. Koristi se i za konturiranje lica te ublažavanje pušačkih bora oko usana i bora od nosa do usta. Podočnjaci isto tako nestaju nakon aplikacije dermalnih filera. Osim nadoknade volumena i brisanja bora, koriste se i za ravnanje nosa. Pristup cijelom licu vidno poboljšava i vraća prirodnu zategnutost, naravno bez pretjerivanja jer prirodan rezultat je cilj. Mimičke bore oko očiju, bore na čelu i između obrva najbolje reagiraju na baby botox koji ih opušta i ublažava jaku mimiku. Konzultacije s iskusnim liječnikom koji ima mogućnost kombiniranja aparature za pripremu lica i vještinu u aplikaciji invazivnijih tehnika dermalnih filera i botoksa ključ su za dugotrajno prirodan i svjež izgled.

Budite najbolja verzija sebe i uživajte u svojim godinama znajući da ste napravili sve za svoju kožu, savjetovala nas je dr.med. Anđela Prolić iz Poliklinike Dermamed u Splitu.

IZVOR ČLANKA: ”DALMACIJA DANAS”

POLIKLINIKA DERMAMED - U Splitu je mladenačka napetost kože na dohvat ruke: Uživajte u svojim godinama!