Mezoterapija

Mezoterapija je metoda koja se primjenjuje u estetskoj medicini s ciljem regeneracije kože. Tretman je potpuno prirodan, bez nuspojava, individualiziran i posebno prilagođen tipu kože. Osigurava intenzivnu hidrataciju kože, vraća joj elastičnost, tonus i sjaj.

Ukratko o tretmanu

Je li bolno? minimalno
Ima li nuspojava? ne
Koliko je tretmana potrebno? 4 – 6 tretmana
Koliko traje postupak? 20 – ak minuta
Kada mogu vidjeti rezultate? odmah
Koliko često to trebam činiti? tretman se izvodi u razmacima od 1 do 7 tjedana

Mezoterapija je estetski tretman kože koji se provodi ubrizgavanjem koktela sastojaka poput hijaluronske kiseline, vitamina, minerala, aminokiselina i drugih hranjivih tvari u kožu.

Glavni sastojak mezoterapije je neumrežena hijaluronska kiselina s vitaminima, različite aminokiseline, minerali, peptidi, enzimi, antioksidativna sredstva i drugi revitalizirajući sastojci neophodni za hidrataciju, regeneraciju stanica, dubinsku revitalizaciju i pojačano stvaranje kolagena.

Mezoterapijski koktel potiče proizvodnju kolagena i elastina te štiti kožu od oštećenja slobodnim radikalima.

Koristi se za zatezanje kože, ublažavanje bora, posvjetljivanje hiperpigmentacijskih mrlja, tretiranje kose i vlasišta, kao i za rješavanje drugih estetskih problema.

Mezoterapija ima dobre učinke kod osoba svih dobnih skupina i naziva se “serumom mladosti” .

Posebno će koristiti osobama s tankom, suhom i sivkastom kožom, osobama kod kojih su izraženi znakovi stresa i potreban je jaki antioksidativni učinak te za kožu oštećenu suncem. Koristi se i kod gubitka kose.

U Dermamedu, ovisno o problematici i tipu kože individualno se prilagođava sastav mezoterapijskoga koktela.

Posebno je tražena mezoterapija područja oko očiju.

Iako je poželjna kao jedan od važnijih anti-age tretmana u svakoj životnoj dobi, s mezoterapijom se može započeti vrlo rano jer ne mijenja izgled lica, a snažno prevenira starenje i održava lice godinama svježim.

Za optimalan učinak, potrebno je napraviti 3-6 tretmana.

Idealno je kombinirati s blagim pilingom prije tretmana kako bi se uklonile odumrle stanice kože, a kasnije, dermapenom kako bismo dodatno stimulirali prirodnu aktivaciju faktora rasta i pojačali učinak tretmana.

Za paket i individualnu kombinaciju tretmana najbolje je doći na konzultacije.

Odgovori na najčešća pitanja

Kako djeluje mezoterapija?

Mezoterapijom koža dobiva snažnu dozu tvari neophodnih za hidratizaciju i dubinsku revitalizaciju. Zahvaljujući tome, koži se vraća svježina, sjaj i glatkoća. Reduciraju se sitne bore, a bolja cirkulacija osigurava kvalitetniju izmjenu tvari, vitalnost svih kožnih tkiva i detoksikaciju.

Koji su uobičajeni sastojci u koktelu za mezoterapiju?

Sastojci u koktelu za mezotrapiju mogu se razlikovati, ovisno o individualnim potrebama pacijenta. Međutim, najčešći sastojci su hijaluronska kiselina, vitamini (C, E, A, B kompleks), minerali (magnezij, cink), aminokiseline i enzimi.

Koliko traje postupak mezoterapije?

Ovisno o stanju kože, liječnik će predložiti 4 – 6 tretmana koji se rade u razmacima od 7 – 10 dana. To je obično dovoljno da se postignu svi željeni rezultati – koža postaje glatka, sjajna i vidljivo boljeg tonusa, bore su reducirane, a pigmentacije i ožiljci postaju manje vidljivi. Kako bi se takvo stanje i ostalo, dovoljno je obnoviti mezoterapiju jednom u nekoliko mjeseci.

Za što se sve koristi mezoterapija?

Osim što je tretman za pomlađivanje kože lica – mezoterapija pokazuje dobre rezultate i kod hidratacije vlasišta, poboljšanja kod alopecije, tretiranja celulita, a koristi se i za uklanjanje masnih naslaga.

Je li tretman bolan?

Mezoterapija se provodi injektiranjem koktela vitamina, minerala, antioksidansa, hijaluronske kiseline i drugih aktivnih tvari u srednji sloj kože. Prije samog apliciranja, nanosi se anestetska krema stoga je tretman zaista minimalno bolan.