Skip to main content

Kako postići svjež i blistav ten?

Tajna se krije u pravilnoj njezi i odabiru tretmana prilagođenog trenutnom stanju vaše kože.

Koža vam je u dobrom stanju, ali malo osvježenja nikada nije na odmet. Nakon odluke o odlasku na tretman lica javlja se još jedna dilema.

Kako izabrati mjesto i vrstu tretmana?

Bez obzira imali iskustvo s tretmanima ili samo želite isprobati nešto novo ponuda različitih imena i opisa može biti vrlo zbunjujuća. Svakako napravite uži izbor i o tome popričajte sa stručnom osobom u centru gdje ste se odlučili napraviti tretman. Ona će vam pomoći izabrati tretman ili kombinaciju prilagođenu trenutnom stanju vaše kože.

Prije samog tretmana najčešće će napraviti konzultacije. Postaviti će vam nekoliko pitanja o alergijama, hrani, općenito njezi kože, koje proizvode koristite, čime čistite kožu, reakcijama kože ukoliko ste ih imali ranije. Problematici kože koja vas trenutno muči i cilju koji biste željeli postići. Pogledati će kožu i preporučiti vam tretman te odgovarajuće dermokozmetičke proizvode za korištenje kod kuće. Zajednički dogovor i kontinuirana njega su važni bez obzira idete li na tretman jednom godišnje ili jednom mjesečno. Kvalitetan i dobronamjeran savjet za dugotrajnu njegu kože vrijedi zlata.

Postoji nekoliko stvari na koje biste trebali obratiti pažnju prilikom izbora tretmana.

Klasični tretman lica najčešće uključuje uklanjanje nečistoća mlijekom ili gelom, piling, istiskivanje nakupina odumrlih stanica, masažu, masku i završnu kremu. Ovaj tretman je pogodan za osobe svih tipova kože. Istiskivanje mitesera i akni je sigurno ukoliko medicinski kozmetičar omekša kožu parom ili dugotrajnom masažom kako bi se otvorile pore. Istiskivanje nije najugodnije, ali ako vas boli trebate zamoliti kozmetičarku da stane. Previše stiskanja može oštetiti kapilare. Kod osoba s rozaceom ili ekcemom treba izbjegavati paru koja može aktivirati problematiku.

Tretman za kožu s aknama dodatno sadrži čistaće pora sa salicilnom kiselinom i piling s mliječnom kiselinom. Poželjno je uključiti kristalnu mikrodermoabraziju koja usisava nečistoće i uvijek izbacuje čiste kristale na površinu kože. Laser nakon tretmana je idealna kombinacija jer zatvara pore, ali djeluje i na sužavanje izvodnih kanala žlijezda i dezinfekciju. Ljeti se koriste enzimski pilinzi i pristup tretmanu je prilagođen vanjskom utjecaju sunca.

Anti-age tretman – najjednostavniji tretmani uključuju blagu mikrodermoabraziju, glikolnu i mliječnu kiselinu ili nježni enzimski piling. Njima se uklanja mrtvi sloj kože koji održava pore širokima i punima, a bore dubljima. Potiče se brža obnova stanica kože, smanjuju pore, a bore su pliće. Za dodatnu hidrataciju koriste se serumi s hijaluronskom kiselinom i vitaminom c, ali i oni koji vraćaju koži zaštitnu barijeru i štite je od dehidracije. Dodatak radiofrekvencije potiče proizvodnju kolagena i elastina te vraća koži elastičnost.

Posebna novost je CRYO Lifting tretman za zatezanje kože koji kombinira hlađenje, radiofrekvenciju i ultrazvuk, a trenutno podiže kožu, uz Med Visage koristi se kao ne kirurški face lifting. COOL Lifting tretman trenutno vraća sjaj. Laseri djeluju na sličan način kao i radiofrekvencijski tretmani, dok dermapen-mikroiglice aktiviraju faktore rasta i ubrzavaju proizvodnju kolagena.

Vanjski sloj kože sadrži mrtve stanice kože koje odumiru i izmjenjuju se svakih tridesetak dana. Ukoliko se ne ukloni dovodi do proširenja pora i sivog umornog izgleda kože. Klasični tretman lica je uvijek dobrodošao za njegu i osvježenje lica. Dodavanjem aktivnih seruma i ampula prema tipu kože pojačava se njegova aktivnost i stimulacija kože na obnovu.

Tretmane problematične kože treba prepustiti iskusnim stručnjacima koji dobro poznaju djelovanje aktivnih supstanci.

Za sve bolesti kože poželjno je obratiti se dermatologu. Anti-age tretmani stimuliraju pojačanu proizvodnju kolagena i elastina te vraćaju koži aktivnost koju je imala u mladosti. Ovi tretmani osim visoko aktivnih supstanci redovito sadržavaju aparate koji nam pomažu postići željeni rezultat i izgled.

Uvijek je važno obratiti pažnju na iskustvo stručnjaka za kožu te učinkovitost i sigurnost aparature koju koriste. Uživajte u prirodnoj njezi kože i budite najbolja verzija sebe.

IZVOR ČLANKA:  ”DALMACIJA DANAS”

Tajna svježeg i blistavog tena krije se u pravilnoj njezi i odabiru tretmana: Dermamed u Splitu nudi sve vrste tretmana