PRP tretman

PRP tretman, također poznat kao tretman plazmom obogaćene krvne pločice, je popularna estetska metoda koja se sve više primjenjuje i među muškarcima.

Ukratko o tretmanu

Je li bolno? malo neugodno
Ima li nuspojava? ne
Koliko je tretmana potrebno? 1
Koliko traje postupak? 60 minuta
Kada mogu vidjeti rezultate? 1 – 6 tjedana nakon zahvata
Koliko često to trebam činiti? u dogovoru sa stručnjakom

Ova metoda koristi vlastitu krv pacijenta kako bi se stvorila koncentrirana plazma bogata faktorima rasta koji se zatim ubrizgava u određeno područje kože kako bi se potaknuo prirodni proces obnove kože.

Ova metoda se primjenjuje u različite svrhe kod muškaraca, uključujući poboljšanje izgleda kože, smanjenje vidljivosti bora, uklanjanje ožiljaka i obnavljanje kose. Primjena PRP tretmana za kožu kod muškaraca pomaže u stimulaciji prirodnih procesa obnove kože, poboljšavajući izgled kože i povećavajući proizvodnju kolagena, elastina i hijaluronske kiseline. To može pomoći u smanjenju fine linije i bora, poboljšanju teksture kože i oživljavanju tena.

PRP tretman također može pomoći u ublažavanju akni, akni ožiljaka i pigmentacijskih poremećaja.

Kod muškaraca, PRP se često koristi i kao tretman protiv gubitka kose. Ovaj tretman može pomoći u poticanju rasta kose, smanjenju stanjivanja kose i jačanju folikula dlake. Kao i kod svakog kozmetičkog tretmana, važno je konzultirati se sa stručnjakom kako bi se procijenila Vaša koža i utvrdila najbolja opcija za Vas. PRP tretman može biti vrlo učinkovit i siguran kada se provodi pod nadzorom stručnjaka sa iskustvom u ovoj metodi.

Odgovori na najčešća pitanja

Treba li se pripremiti za tretman?

Nema posebne pripreme za tretman. Specijalist neposredno prije početka tretmana radi pregled i određuje koji ‘koktel dragocjenih sastojaka’ će primijeniti. Nakon toga nanosi se anestetska krema na područje koje će se tretirati i sam postupak može početi.

Koliko traje oporavak?

Posebnog oporavka od ovog tretmana nema. Zbog uboda mogu eventualno nastati modrice koje se mogu prikriti šminkom, a pacijent se može odmah vratiti svojim dnevnim obvezama.

Koliko traje oporavak od PRP tretmana?

Procedura biorevitalizacije plazmom može uzrokovati blago nelagodu i osjećaj peckanja tijekom tretmana, ali obično nije vrlo bolna. Liječnik obično primjenjuje lokalni anestetik na kožu prije tretmana kako bi se smanjila nelagoda.

Koje su prednosti PRP tretmana?

Biorevitalizacija plazmom koristi prirodne resurse pacijenta kako bi se postigla regeneracija kože i stimulirao rast novih stanica. Tretman je popularan zbog minimalnih nuspojava, jer se koristi vlastita plazma pacijenta, što smanjuje rizik od alergijskih reakcija ili odbacivanja tretmana. Ovaj tretman također poboljšava tonus i teksturu kože, pomaže u smanjenju bora i tamnih krugova ispod očiju, a rezultati tretmana traju od 6 do 12 mjeseci.

Koje je vrijeme oporavka?

Obično nema potrebe za produženim vremenom oporavka nakon biorevitalizacije plazmom, jer se postupak obično može izvoditi ambulantno. Pacijenti se obično mogu vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima odmah nakon tretmana.