Lasersko uklanjanje dlaka

Lasersko uklanjanje dlaka postalo je popularna opcija za muškarce koji žele trajno riješiti neželjene dlačice. Ova metoda uklanjanja dlaka koristi laserski snop koji prolazi kroz kožu i apsorbira se u pigmentu dlačica, čime se uništava korijen dlake.

Ukratko o tretmanu

Je li bolno? ne
Ima li nuspojava? blago crvenilo
Koliko je tretmana potrebno? 1
Koliko traje postupak? 20 – 40 min
Kada mogu vidjeti rezultate? 1 tjedan nakon tretmana
Koliko često to trebam činiti? mjesečno ukoliko je potrebno više tretmana

Lasersko uklanjanje dlaka je učinkovitije od drugih metoda uklanjanja dlaka poput brijanja ili depilacije voskom, jer se dlačice uklanjaju trajno, a ne samo privremeno. Osim toga, ova metoda također može smanjiti iritaciju i urasle dlačice, što su česti problemi kod drugih metoda uklanjanja dlaka.

Muškarci mogu koristiti lasersko uklanjanje dlaka na različitim dijelovima tijela, uključujući leđa, grudi, ramena, trbuh i genitalije. Međutim, važno je napomenuti da lasersko uklanjanje dlaka neće učiniti dlačice potpuno nestalima na tim područjima, već će smanjiti njihovu količinu i gustoću.

Prije nego što se odlučite za lasersko uklanjanje dlaka, važno je prvo se posavjetovati s dermatologom ili drugim stručnjakom kako biste razumjeli svoje mogućnosti i dobili preporuku o najboljem tretmanu za situaciju. Također, važno je imati realna očekivanja kada je riječ o rezultatima, jer je potrebno nekoliko tretmana da bi se postigao željeni rezultat. Uz to, lasersko uklanjanje dlaka može biti bolno, posebno na osjetljivim područjima poput genitalija, pa se preporučuje primjena anestetičke kreme prije tretmana kako bi se smanjila bol. Također, treba izbjegavati sunčanje i koristiti zaštitu od sunca nakon tretmana kako bi se izbjegle opekline i trajne promjene pigmentacije kože.

Odgovori na najčešća pitanja

Je li tretman bolan?

Tretman laserskog uklanjanja dlačica potpuno je bezbolan.

Kome se preporučuje ovaj tretman?

Ovaj problem preporučuje se svima s viškom dlačica, pogotovo na neželjenim područjima. Ovaj tretman je i za sve one koje muči problem uraslih dlačica koje ostavljaju tamne mrljice na koži.

Koji dijelovi tijela se mogu tretirati?

Najčešće se laserski tretiraju noge, pazusi, nadusnica, brada, intimna zona, ruke odnosno podlaktice, kao i leđa i prsa kod muškaraca.

Koliko tretmana je potrebno napraviti?

Ovisno o situaciji, stručnjaci mogu preporučiti i do 6 tretmana ukoliko je potrebno. No važno je naglasiti da su dlačice uklonjene trajno.