Tretman mikroiglicama

Ovaj tretman omogućuje precizno i ciljano liječenje određenih problema kože.

Ukratko o tretmanu

Je li bolno? Minimalno invazivno
Koliko je tretmana potrebno? 3 – 6 tretmana
Koliko traje postupak? 20 – 30 min.
Kada mogu vidjeti rezultate? 1-6 tjedana nakon zahvata
Koliko često to trebam činiti? Mjesečno ako je potrebno više od jedne sesije

Tretman mikroiglicama, također poznat kao mezoterapija mikroiglicama se obično izvodi na licu, ali se može primijeniti i na drugim dijelovima tijela.

Ovaj postupak uključuje korištenje malih igala koje se ubacuju u kožu kako bi se stimulirala proizvodnja kolagena i elastina, poboljšala tekstura kože, smanjile bore i fine linije te poboljšala hidratacija kože.

Tretman mikroiglicama je prikladan za sve tipove kože i može se koristiti za smanjenje pojave bora, finih linija, ožiljaka, hiperpigmentacije, akni i drugih kožnih problema.

Mikroiglice koje se koriste u mezoterapiji obično su vrlo tanke i kratke. One omogućuju ubrizgavanje aktivnih sastojaka u dublje slojeve kože bez nanošenja značajnih ozljeda na kožu. To znači da se tretman može provesti bez dugotrajne ili vidljive boli, a pacijent može nastaviti s normalnim aktivnostima nakon tretmana.

Mezoterapija mikroiglicama obično se sastoji od više tretmana koji se provode u razmacima od nekoliko tjedana. Tretman se može provoditi na licu, vratu, dekolteu i drugim dijelovima tijela. Tretman se može individualizirati ovisno o stanju kože i ciljevima tretmana.

Odgovori na najčešća pitanja

Koliko tretmana je potrebno za postizanje željenih rezultata?

Broj tretmana koje će pacijent morati proći ovisi o njihovim ciljevima tretmana, ali obično se preporučuju serije od 3 do 6 tretmana u razmacima od 2 do 4 tjedna. Nakon toga se može preporučiti održavanje tretmana svakih 3 do 6 mjeseci.

Koliko dugo traje tretman?

Tretman mezoterapijom mikroiglicama traje obično od 20 do 30 minuta, ovisno o veličini tretiranog područja.

Koje su nuspojave?

Nuspojave su obično minimalne i mogu uključivati crvenilo, otekline ili modrice na tretiranom području. Ove nuspojave obično nestaju u roku od nekoliko dana.

Koje su prednosti mezoterapije mikroiglicama u usporedbi s drugim tretmanima kože?

Prednosti mezoterapije mikroiglicama su preciznost i ciljano djelovanje na specifične probleme kože, kao i minimalno invazivan tretman koji ne zahtijeva puno vremena oporavka. Također, aktivni sastojci koji se koriste u mezoterapiji mogu se prilagoditi individualnoj koži i problemima koje ima pacijent.

Je li tretman bolan?

Mikroiglice koje se koriste u mezoterapiji su vrlo tanke i kratke, što znači da bi bol trebala biti minimalna. U nekim slučajevima, tretman se može obaviti uz primjenu lokalne anestezije ili anestetičke kreme kako bi se smanjila nelagoda.