Skin booster

Rezultati su obično vidljivi nakon nekoliko tjedana, a tretman se može ponavljati prema potrebi kako bi se održao zdrav i hidratiziran izgled kože.

Ukratko o tretmanu

Je li bolno? malo neugodno
Ima li nuspojava? ne
Koliko je tretmana potrebno? 2 – 3
Koliko traje postupak? 15 – 20 minuta
Kada mogu vidjeti rezultate? odmah
Koliko često to trebam činiti? poželjno je ponoviti za 6 – 9 mjeseci

Skinbooster je estetski tretman kože koji se sastoji od ubrizgavanja hijaluronske kiseline u kožu kako bi se poboljšala njezina hidratacija, elastičnost i tekstura.

Različiti proizvođači imaju različite nazive za svoje proizvode skinboostera, a neki od najpoznatijih su Restylane Skinboosters, Juvederm Volite i Teosyal Redensity.

Hijaluronska kiselina je prirodni spoj koji se nalazi u koži, a koji se s godinama smanjuje. To dovodi do dehidracije i gubitka volumena u koži, što može dovesti do pojave bora, suhe kože i općenito nezdravog izgleda kože. Skinbooster tretman pomaže u nadoknadi izgubljene hijaluronske kiseline, čime se poboljšava hidratacija i elastičnost kože.

Tretman se obično sastoji od serije uboda finom iglom u kožu lica, vrata, dekoltea ili ruku, ovisno o potrebama pacijenta. Ubrizgavanje hijaluronske kiseline može biti blago neugodno, ali je uglavnom dobro podnošljivo i ne zahtijeva anesteziju. Rezultati su obično vidljivi nakon nekoliko tjedana, a tretman se može ponavljati prema potrebi kako bi se održao zdrav i hidratiziran izgled kože.

Odgovori na najčešća pitanja

Što je Skinbooster?

Skinbooster je tretman koji se sastoji od ubrizgavanja hijaluronske kiseline u kožu kako bi se povećala hidratacija, elastičnost i volumen kože. Hijaluronska kiselina je prirodna supstanca koja se nalazi u koži, ali se s godinama smanjuje, što dovodi do gubitka volumena i suhe kože. Skinbooster pomaže nadoknaditi izgubljenu hijaluronsku kiselinu, što dovodi do zdravijeg i hidratiziranog izgleda kože.

Koliko tretmana će mi trebati kako bih vidila rezultate?

Rezultati skinbooster tretmana obično su vidljivi nakon prvog tretmana, ali se preporučuje serija od tri tretmana u razmaku od 2-4 tjedna kako bi se postigli optimalni rezultati.

Kako izgleda postupak tretmana Skinbooster?

Nije potrebna posebna priprema ali je potrebno na tretman doći čistog lica i bez šminke. Nanosi se anestetska krema za ublažavanje boli te sam postupak traje 20 ak min. Apliciraju se tankom iglom stoga je postupak malo neugodan, ali ne i bolan. Postupak se ponavlja za 6 – 9 mjeseci.

 

Boli li tretman?

Tretman može biti blago neugodan, ali se uglavnom dobro podnosi. Prije tretmana može se nanijeti anestetička krema kako bi se smanjila nelagoda.

Kako se mogu pripremiti za tretman?

Prije tretmana trebate izbjegavati korištenje aspirina, antikoagulanata i drugih lijekova koji mogu povećati rizik od modrica. Također biste trebali izbjegavati korištenje kreme za lice i šminke na dan tretmana.

Mogu li se tretirati različita područja lica i tijela?

Skinbooster tretman može se primijeniti na različitim područjima, uključujući lice, vrat, dekolte, ruke i koljena.

Koji su potencijalni rizici i nuspojave?

Nuspojave su obično blage i prolazne, a uključuju oticanje, crvenilo, modrice i osjetljivost na dodir. Rijetko se mogu javiti infekcije i alergijske reakcije.