Polinukleotidi

Ferrari Anti - Aginga, upravo tako, popularno su nazvani polinukleotidi - koji poboljšavaju zdravlje kože i smanjuju vidljivost bora i drugih znakova starenja.

Tvrtka Mastelli već godinama radi na razvoju specifičnih proizvoda u području estetske medicine kako bi ponudili učinkovita i integrirana rješenja koja sadrže polinukleotide.

Patentirani polinukleotidi (PN-HPT®) imaju dugoročan i izražen hidratacijski učinak i doprinose vraćanju volumena koži, odnosno pojačavanju njezine strukture. Iz toga razloga Mastelli tretmani mogu stimulirati ubrzano prirodno samoobnavljanje. Poliklinika Dermamed tretmane polinukleotidima nudi svojim klijentima, bez obzira na to je li se radi o mladoj i svježoj ili zreloj koži.

Plinest® je najnovije rješenje za poticanje prirodne regeneracije mlađe kože.

Newest® se koristi za prirodnu regeneraciju i pomlađivanje zrele kože.

Ukratko o tretmanu

Je li bolno? ne
Ima li simptoma? ne
Koliko je tretmana potrebno? jedan cjeloviti tretman podrazumijeva tri aplikacije na odabrana mjesta
Koliko traje postupak? ovisno o broju regija
Kada mogu vidjeti rezultate? odmah

Polinukleotidi se u dermatologiji koriste u različite svrhe, a najčešće se koriste u estetskoj medicini za njegu kože i smanjenje vidljivih znakova starenja.

Ovi molekuli se često koriste u kremama, serumima i drugim kozmetičkim proizvodima koji se primjenjuju na kožu.

Polinukleotidi imaju sposobnost poticanja sinteze kolagena i elastina, koji su važni strukturni elementi kože. Kolagen i elastin daju koži elastičnost i čvrstoću te čine kožu glatkom i zdravom. Starenjem se prirodna proizvodnja kolagena i elastina smanjuje, što dovodi do gubitka elastičnosti i pojave bora na koži.

Polinukleotidi djeluju tako što stimuliraju stanične procese u koži, uključujući sintezu kolagena i elastina te poboljšavaju opću kvalitetu kože.

Također, polinukleotidi mogu pomoći u hidrataciji kože, poboljšanju teksture i tonusa kože, te smanjenju hiperpigmentacije.

Osim u kozmetičkim proizvodima, polinukleotidi se također koriste u nekim dermatološkim tretmanima, kao što su terapije za regeneraciju kože nakon opekotina ili drugih oštećenja kože.

U ovim tretmanima, polinukleotidi se primjenjuju lokalno na zahvaćeno područje kože kako bi potaknuli procese regeneracije i obnove tkiva.

Koktel polinukleotida

Koktel polinukleotida je jedan od kozmetičkih proizvoda koji se koriste u estetskoj medicini za njegu kože i smanjenje vidljivih znakova starenja. Koktel polinukleotida sastoji se od kombinacije različitih nukleotidnih baza, aminokiselina i drugih sastojaka koji se primjenjuju na kožu.

Koktel polinukleotida ima sposobnost poticanja staničnih procesa u koži i povećanja proizvodnje kolagena i elastina. Kolagen i elastin su važni strukturni elementi kože koji joj daju elastičnost i čvrstoću, te čine kožu glatkom i zdravom. Starenjem se prirodna proizvodnja kolagena i elastina smanjuje, što dovodi do gubitka elastičnosti i pojave bora na koži.

Koktel polinukleotida može pomoći u smanjenju vidljivosti bora i drugih znakova starenja kože. Također se može koristiti za smanjenje ožiljaka na koži i poboljšanje općeg stanja kože.

Primjena koktela polinukleotida je neinvazivan i brz tretman koji se provodi u estetskim klinikama ili dermatološkim ordinacijama. Tijekom tretmana, koktel polinukleotida se nanosi na kožu lica ili drugih dijelova tijela pomoću fine igle ili drugog aplikatora.

Prije primjene koktela polinukleotida ili bilo kojeg drugog kozmetičkog proizvoda za njegu kože, važno je potražiti savjet stručnjaka, poput dermatologa ili estetskog kirurga, koji će procijeniti stanje kože i odrediti najbolji tretman za pojedinog pacijenta.

Odgovori na najčešća pitanja

Što su polinukleotidi?

Polinukleotidi su deoksiribonukleinska kiselina (DNA), glavna molekula koja čini genom.

Kako izgleda postupak i koliko traje?

Nakon dogovora sa stručnjakom, Plinest® – polinukleotidi se ubrizgavaju pod površinu kože gdje ostvaruju svoj učinak. Jedan cjeloviti tretman podrazumijeva tri aplikacije na odabrana mjesta u razmaku od dva do tri tjedna, a najbolje je ciklus ponavljati dva puta godišnje.

Trebam li postupak ponavljati?

Za vrhunske rezultate, vidljive gotovo odmah, kontinuiranost hidratacije i boljeg izgleda tonusa lica, preporučuje se postupak ponavljati 2 puta godišnje.

Može li se kombinirati s ostalim anti age tretmanima?

Oba tretmana se mogu koristiti kao samostalni tretman ili kao osnovni tretman za pripremu kože prije svih estetskih i anti-ageing zahvata (poput lasera, radiofrekvencije, filera, peelinga, needlinga i estetskih operacija) jer čini kožu regeneriranom, elastičnom i hidriranom. Aplikacija polinukleotida (PN-HPT®) uz ostale estetske procedure ima sinergijski učinak.