Lasersko uklanjanje hiperpigmentacije

Hiperpigmentacija je vrlo čest problem kod kojega pojedina područja kože postaju tamnije boje.

Ukratko o tretmanu

Je li bolno? blago peckanje
Ima li nuspojava? ne
Koliko je tretmana potrebno? 1 – 4
Koliko traje postupak? 20 – minuta
Kada mogu vidjeti rezultate? odmah
Koliko često to trebam činiti? ovisno o rezultatu nakon prvog tretmana

Kako Q – switch zapravo radi?

Koristi energiju laserske zrake u nanosekundnim impulsima za razbijanje viška pigmentacije. Tjelesni imunološki sustav polako će ukloniti razbijeni melanin.

Laserska tehnologija Q – Switch stvara pulsirajuću svjetlosnu zraku visokog intenziteta. Energija koju emitira laser koncentrira se u ultra – snažne impulse koji traju samo milisekundu svaki. Budući da je kontakt energije s kožom manji od drugih lasera, Q – Switch laseri poznati su po očuvanju okolnog tkiva i smanjenom riziku od neželjenih nuspojava.

Q – switch laser može proizvesti različite valne duljine svjetlosti, što ga čini posebnim, jer tretmanima može učinkovito riješiti mnoga stanja.

Problem hiperpigmentacije može se značajno ublažiti

Obično se radi o bezopasnoj pojavi uzrokovanoj pretjeranom količinom pigmenta, tj. melanina u koži. Iako je najučestalija u srednjoj i kasnijoj životnoj dobi, hiperpigmentacija se može javiti i kod mlađih osoba. Neki su ljudi genetski skloniji hiperpigmentacijama (preaktivni melanin u koži).

Postoji velik broj žena koje uzimaju kontracepcijske pilule, a nemaju problema s pigmentacijom, dok kod drugih pilule izazivaju poremećaj pigmentacije. Nažalost, ne postoji čaroban štapić kojim se ova problematika zauvijek uklanja, no može se značajno ublažiti, uz preporuku da se postignuti rezultati dalje održavaju.

Kako GP Laser tretira kožu?

Ova tehnologija koristi lasersku energiju kako bi ciljano uništila melanin koji se nalazi u hiperpigmentiranim mrljama.

Tijekom tretmana, laserska energija se usmjerava na kožu pomoću posebnog aplikatora. Laserska energija se apsorbira u melanin koji se nalazi u hiperpigmentiranim mrljama, što dovodi do njegovog uništenja. Oštećene stanice se zatim prirodno uklanjaju iz tijela.

GP Laser se može koristiti za uklanjanje hiperpigmentacije različitog podrijetla, uključujući melazmu, staračke mrlje, sunčeve pjegice, post-upalne hiperpigmentacije i druge vrste hiperpigmentacije. Ovaj tretman je obično bezbolan, iako se može osjetiti lagano peckanje ili toplina tijekom postupka.

Tretirajte lice, ruke, noge, leđa

Tretmani uklanjanja pigmentnih promjena na koži jamče minimalni rizik te nježne i bezbolne tretmane klijentima, a rezultati su vrlo zadovoljavajući. Ovim laserskim tretmanom mogu se tretirati različite regije kože poput, lica, ruku, šaka, nogu, leđa, itd.

Odgovori na najčešća pitanja

Kako se treba pripremiti prije tretmana?

Kožu je prije tretmana potrebno detaljno očistiti mlijekom za čišćenje i tonikom, ukloniti make up, kreme, ulja i/ili proizvode za samotamnjenje.

Kakav je tijek zahvata?

Nakon što je područje koje će se tretirati očišćeno, na oči se stavljaju zaštitne naočale i tretman može početi. Laser se prislanja se na kožu te se prelazi područje na kojem se nalazi pigmentirana mrlja. Pušta se svjetlosni impuls kojeg klijent osjeća kao blago peckanje. Laserska zraka prilikom prodiranja u kožu apsorbira svjetlosnu energiju. Termalnim učinkom kratkih svjetlosnih udara melanin je naglo zagrijan i odvojen od dermisa.

Kakva je koža nakon tretmana?

Po završetku tretmana normalno je da se javi crvenilo kože, a mogu se stvoriti i krastice koje nestaju kroz nekoliko dana.  Sljedećem tretmanu, ako je potreban, klijent se može podvrgnuti nakon 4 do 6 tjedana.

Kakav je oporavak nakon tretmana?

Odmah nakon tretmana, područje izloženo laseru bit će lagano crveno. Na tretirano područje možete nanijeti hladni oblog kako bi vam bilo ugodnije i kako biste ubrzali oporavak. Većini klijenata koža se potpuno smiri preko noći te već idući dan mogu koristiti standardne proizvode za njegu kože i šminku.