Klasično čišćenje lica

Tretman čišćenja lica jedan je od najstarijih tretmana njege kože koji se do danas nije značajno mijenjao.

Ukratko o tretmanu

Je li bolno? malo neugodno
Ima li nuspojava? moguće blago crvenilo
Koliko je tretmana potrebno? 1
Koliko traje postupak? 60 minuta
Kada mogu vidjeti rezultate? odmah
Koliko često to trebam činiti? prema dogovoru sa stručnjakom

Čišćenjem lica pospješujemo oslobađanje od toksina

Zamijeniti ga ne može niti jedan drugi tretman jer je lučenje sebuma ili loja prirodan proces u našoj koži. Pojačano lučenje uzrokuju i razni čimbenici poput slobodnih radikala, znojenja, nezdravih životnih navika i netemeljitog čišćenja kože od make-upa. Kože koje su iz nekih razloga oštećene i jako iritirane, nećemo odmah čistiti kako bismo izbjegli dodatnu iritaciju, već ćemo ravnotežu postići specijaliziranim tretmanima.

Čišćenjem lica pospješujemo oslobađanje od toksina, osiguravamo bolju prokrvljenost kože, smanjujemo vidljivost proširenih pora, ujednačujemo pigmentaciju kože i reduciramo upalu.

Mješovita i problematična koža čistit će se kako bismo izbjegli proširene pore i ožiljke od upalnih procesa, a suha i osjetljiva koža zbog miliumima (male bijele točkice ili kuglice koje se najčešće javljaju na području oko očiju, kapcima i na obrazima).

Odlična je kombinacija s mikrodermoabrazijom jer tada dobijemo uklanjanje mrtvih stanica, anti-age i čišćenje lica sve u jednom tretmanu.

Tretman se sastoji od :

  • piling ili uklanjanje mrtvih stanica
  • otvaranje pora pomoću vodene pare i ozona koji omogućava lakšu ekstrakciju miteser ili
  • intenzivna masaža za osjetljivu kožu kojom se lice opušta i otvaraju pore za lakšu ekstrakciju
  • mehaničko čišćenje -istiskivanje pomoću rupčića ili lanceta (iglica koristi se samo ako ne postoji način da očistimo poru prirodnim putem)
  • aktivne ampule prema tipu kože
  • dezinfekcija pora visokom frekvencijom i tonificiranje
  • smirivanje kože maskom za lice-kojom postižemo i hranjenje kože

Odgovori na najčešća pitanja

Što podrazumijeva tretman klasičnog čišćenja lica?

Nakon kratke analize kože, odlučuje se o preparatima koji se koriste. Nakon toga lice se priprema čišćenjem pa pilingom, zatim parenjem koje traje 20 – ak min, potom se mehanički čisti. Nakon toga slijedi masaža pa maska koja svojim djelovanjem umiruje lice.

Je li kemijsko čišćenje lica bolno?

Sve faze tretmana su iznimno ugodne, jedino prilikom mehaničkog čišćenja lica, odnosno istiskivanja prištića i mitesera, možete osjetiti blagu neugodnost.

Koliko traje tretman?

Tretman traje oko 60 minuta, no ukoliko je stanje kompliciranije, tada se produži kako bi se sve faze tretmana mogle odraditi.

Koji preparati se koriste pri kemijskom čišćenju lica?

Nakon analize kože, u dogovoru sa stručnjakom, određuje se s kojim preparatima će se tretman odraditi, naravno, ovisno o stanju i osjetljivosti kože.

Trebam li tretman ponoviti?

Zajedno sa stručnjakom dogovorit ćete se o daljnjim tretmanima. Učinak tretmana traje nekoliko mjeseci.