Kemijski piling

Kemijski piling jedan je od omiljenih tretmana jer daje brzi rezultat, dugoročno obnavlja kožu i kratko traje.

Ukratko o tretmanu

Je li bolno? ne
Ima li nuspojava? ne
Koliko je tretmana potrebno? 1 – 2
Koliko traje postupak? 60 minuta
Kada mogu vidjeti rezultate? 2 – 3 tjedna nakon pilinga
Koliko često to trebam činiti? nekoliko puta godišnje

Nakon kemijskog pilinga, koža je zdravija i sjajnija

Kemijskim pilingom uklanjamo stare i time potičemo rast novih stanica kože, kako bi ona bila sjajnija, zdravija i ljepša.

Individualnom kombinacijom različitih vrsta pilinga u poliklinici Dermamed vraća se svježina i uklanjaju pigmentacije uz anti-age učinak bez crvenila ili oporavka.

Kemijski piling može biti blag, srednji ili dubok, ovisno o jačini i vrsti kemijskog rješenja koje se koristi. Blagi kemijski pilingi obično se koriste za ublažavanje sitnih linija, neujednačenog tena i površinskih mrlja, dok se snažniji kemijski pilingi koriste za liječenje dubljih bora, ožiljaka od akni i pigmentacija.

Kemijski piling regenerira ali i isušuje kožu. Zbog toga se kombinira s ultrazvukom kako bi se trenutno vratila vlaga i svježina koži. Koža će zahtijevati intenzivniju njegu nekoliko dana nakon tretmana u vidu nanošenja više kreme ujutro i navečer.

Kemijski piling izvrsna je metoda za; liječenje akni, ožiljaka od akni, hiperpigmentacijskih mrlja, ublažavanja bora, osvježenje kože lica, uklanjanje sivila kože, poticanje obnove stanica kože.

Odgovori na najčešća pitanja

Boli li kemijski piling?

Kemijski piling nije bolan, zahvaljujući današnjim tehnologijama koju su nam omogućile odabir kiselina koje su potpuno bezbolne.

Smijem li na sunce nakon kemijskog pilinga?

Nakon kemijskog pilinga zabranjeno je izlaganje kože suncu. Kao i kod svakog tretmana lica koje rezultira crvenilom, izlaganje suncu može potaknuti postupalne hiperpigmentacije. Dakle, dok je crvenilo prisutno i dok se koža ne vrati u normalno stanje ne treba se izlagati suncu.

Koliko često je potrebno to raditi?

Broj provođenja kemijskog pilinga nije ograničen, a broj preporučenih tretmana ovisi o indikacijama koje se liječe.

Koliko traje ljuštenje nakon zahvata?

Ljuštenje kože ovisi o vrsti  kemijskog pilinga i koži koja se tretira. Kod nekih osoba ljuštenje uopće nije vidljivo, a kod nekih ono može potrajati do maksimalno 10 dana. Sve konkretne odgovore dobit ćete od strane naših stručnjaka na konzultacijama.