Hijaluronski fileri

Prednosti hijaluronskih filera su da se brzo primjenjuju i daju vidljive rezultate odmah nakon tretmana.

Informacije o postupku na prvi pogled

Je li bolno? minimalno neugodno
Ima li simptoma? eventualno moguć svrbež ili crvenilo
Koliko je tretmana potrebno? 1 po regiji
Koliko traje postupak? 15 – 30 minuta
Kada mogu vidjeti rezultate? odmah
Koliko često to trebam činiti? ovisno o samoj koži pacijenta

Hijaluronski fileri su jedan od najčešće korištenih tipova dermalnih filera.

Hijaluronska kiselina je prirodni polisaharid koji se nalazi u našoj koži, a hijaluronski fileri se sastoje od sintetičkih verzija ove kiseline. Kada se ubrizgaju u kožu, ovi fileri pomažu da se popune praznine i linije, te da se poveća volumen kože.

Prednosti hijaluronskih filera su da se brzo primjenjuju i daju vidljive rezultate odmah nakon tretmana. Također, hijaluronski fileri su reverzibilni, što znači da se u slučaju nezadovoljstva ili komplikacija mogu brzo ukloniti enzimom hijaluronidazom.

Hijaluronski fileri se koriste za popunjavanje bora na licu, uključujući bore oko usana, linije smijalice, nazolabijalne bore, bore između obrva i bore na čelu. Također se koriste za povećanje volumena usana, obraza i brade.

Odgovori na najčešća pitanja

Što su zapravo hijaluronski fileri i kako se proizvode?

Hijaluronski fileri proizvode se biotehnološkim postupkom u laboratorijskim uvjetima, a izgledaju i konzinstence su kao prozirni, sterilni gel. Nisu testirani na alergije jer nisu poput starih, kolagenskih filera, testirani na životinjama.

Je li tretman bolan?

Tretman nije bolan, čak ne bi trebao biti niti neugodan jer se prije samog tretmana nanosi anestetska krema

Koliko traje tretman?

20 -30 minuta

Koja područja možemo tretirati hijaluronskim filerima?

Popunjavanje bora na vratu i licu, popunjavanje usana, lifting lica, podizanje kapaka, popunjavanje i podizanje jagodica, ali i ispravljanje neravnina na koži cijelog tijela, kao i hidratacija – područja su koja možemo tretirati hijaluronskim filerima.

Koliko traje učinak?

Učinak postignut apliciranjem hijaluronskim filerima trebao bi trajati 6 – 9 mjeseci, no ukoliko u nekom slučaju traje kraće, tad nije ovisilo o kvaliteti filera ili postupku apliciranja, već o samom stanju kože pacijenta kojem se filer aplicira. Isto tako ako su osobe u povoljnijem stanju kože, tada im hijaluronski filer može trajati i 18 – 24 mjeseca. Tako da svakako ovisi o proizvodnji vlastitog kolagena, starenju i koži.