Dermapen mezoterapija vlasišta

Uzroci ispadanja kose su različiti, od poremećaja u vlasi, preko poremećaja rasta vlasi pa do fiziološkog ispadanja kose zbog starenja što zovemo androgenetska alopecija.

Ukratko o tretmanu

Je li bolno? ne
Ima li nuspojava? ne
Koliko je tretmana potrebno? nekoliko
Koliko traje postupak? 40 – 60 minuta
Kada mogu vidjeti rezultate? nakon 2 mjeseca

Najveći problem je ožiljkavajuća alopecija kod koje je uništen folikul dlake što može uzrokovati nepovratni gubitak vlasi i stvaranje ožiljnog tkiva.

Kod ožiljnih alopcija osobito je važno rano postaviti dijagnozu i započeti liječenje.

Kosa, osim toga, može ispadati nakon poroda, traume ili stresnog događaja. Ispadanje može biti i posljedica uzimanja nekih lijekova, najčešće su to neki od lijekova za snižavanje povišenog tlaka kao i povišenih vrijednosti kolesterola.

Ispadanje kose može biti pojačano kod poremećenog rada štitnjače, kod niske vrijednosti željeza, vitamina D, kod hormonalnih poremećaja kao što je sindrom policističnih jajnika.

U dijagnostici bolesti kose važna je anamneza i klinički pregled.

Anamnezom se utvrđuje kada je ispadanje vlasi započelo, opseg zahvaćenog vlasišta, jačinu ispadanja, sezonske varijacije i potencijalne čimbenike koji bi mogli uzrokovati povećani gubitak kose (lijekovi, preboljele infekcije, stres, hormonalne bolesti, druge bolesti…) te je li ispadanje kose praćeno s prorjeđenjem vlasišta i subjektivnim senzacijama poput svrbeža, bolnosti, pretjerane osjetljivosti prilikom češljanja…

U većini slučajeva riječ je o androgenoj alopeciji, fiziološkom ispadanju kose koje možemo usporiti i odgoditi kontinuiranim tretmanima i lokalnim pripravcima koje je potrebno gotovo svakodnevno aplicirati kod kuće. Usto, mogu se koristiti sistemski dodaci prehrani poput omega kiselina, vitamina A, biotina, folne kiseline, vitamina D.

Dermamed Genosys mezoterapija KOSE

HR3 Matrix – Sistem za njegu kože glave i rast kose

KLJUČ JE U JEDINSTVENOJ HR3 TEHNOLOGIJI

HR3 Matrix predstavlja sistem za njegu kože glave i ponovni rast kose osnovan na posljednjim dostignućima bio inženjeringa. Sistem kombinacije najnaprednije Genosys mikroiglice u formi Dermafix-a sa specijalnim supstancama za regeneraciju i ponovni rast kose.

Ekstrakt cvijeta japanskog bagrema (SOPHORA JAPONICA)

Ovaj ekstrakt sprječava formiranje DHT-a, tako što inhibira 5-alpha-reduktazu koja testosteron pretvara u DHT koji je značajan faktor kod gubitka kose.

HEXA PEPTID 33 (ANGIO-S)

Ovaj peptid potiče i ubrzava angiogenezu, rast novih kapilara koji su važni za rast i razvoj folikula dlake. Uz to aktivira I faktore rasta  VEGF-a (Vascular Endothelial Growth Factor).

BAKAR TRIPEPTID-1

Ovaj tripeptid je također inhibitor DHT-a, pozitivno utječe na ciklus rasta kose kao i na cirkulaciju koje je bitna zbog pravilne ishrane i rasta kose.

Odgovori na najčešća pitanja

Tko je idealan kandidat za mezoterapiju vlasišta?

Ako želite spriječiti opadanje kose, vratiti volumen, sjaj i bujnost svojoj kosi ili izbjeći seboreju i stvaranje prhuti, mezoterapija je u velikom broju slučajeva idealan tretman za vas. Ipak, prije ovog tretmana, mi liječnici moramo detektirati uzroke ovih stanja i provjeriti je li mezoterapija dovoljna, treba li je dopuniti nekim drugim tretmanima i je li potrebno uključiti druge stručnjake u proces liječenja.

Što je mezoterapija vlasišta?

tretman mikroiglicama koji…

Koji su uzroci ispadanja kose?

Uzroci ispadanja kose su različiti, od poremećaja u vlasi, preko poremećaja rasta vlasi pa do fiziološkog ispadanja kose zbog starenja što zovemo androgenetska alopecija.