Dermapen - terapija mikroiglicama

Potiče prirodni proces obnove kože i proizvodnju kolagena, elastina i hijaluronske kiseline.

Ukratko o tretmanu

Je li bolno? minimalno do umjereno bolan
Ima li nuspojava? ne
Koliko je tretmana potrebno? 1
Koliko traje postupak? 20 – 30 minuta
Koliko često to trebam činiti? 1 put godišnje

Dermapen je uređaj koji se koristi u dermatologiji i kozmetologiji za tretman kože.

Radi se o uređaju koji na kožu primjenjuje mikro-igle koje prodiru u gornji sloj kože i stvaraju mikro-ozljede.

Zbog vertikalnog kuta uboda može se sigurnije i bolje tretirati teško dostupna mjesta oko očiju, nosa i usana. Automatizirani pokreti minimiziraju bol i neugodu, a ujedno osiguravaju brže vrijeme oporavka. Mikroiglice su posebno razvijene šesterokutne što dodatno smanjuje traumu tkiva. Višestruko pojačana struktura kolagena zgušnjava kožu i tako ispunjava postojeće atrofične ožiljke.

Ove mikro-ozljede potiču prirodni proces obnove kože i potiču proizvodnju kolagena, elastina i hijaluronske kiseline.

Dermapen se može koristiti za različite svrhe, uključujući smanjenje bora i finih linija, uklanjanje ožiljaka, smanjenje veličine pora, poboljšanje teksture kože, smanjenje hiperpigmentacije i akni. Ovaj tretman se može primijeniti na različitim dijelovima tijela, uključujući lice, vrat, dekolte i ruke.

Dermapen terapiju mikroiglicama preporučujemo za:

  • Ublažavanje i smanjenje bora
  • Ublažavanje raznih ožiljaka (akne, operacija, opekotine)
  • Pomlađivanje
  • Zatezanje kože
  • Apsorpciju vitamina, lijekova i ostalih aktivnih nutrijenata
  • Ublažavanje strija

Ublažava bore, strije i ožiljke, postiže zatezanje i pomlađivanje.
Stimulira se proliferacija kolagena u fibroblastima, izlučuje se puno faktora rasta i tako se koža pomlađuje prirodnim putem.

Nakon tretmana koža će na dodir biti toplija nego obično. Ovo je normalna reakcije kože i u roku 1-2 sata stanje bi se trebalo smiriti ukoliko se radi o blagom Anti-Age tretmanu, za dublje tretmane ožiljaka i strija koža će se normalizirati nakon 24 sata.

Odgovori na najčešća pitanja

Koliko je vrijeme oporavka?

Nakon tretmana lice će biti crveno i upaljeno, a koža će na dodir biti toplija nego obično.Ovo je normalna reakcije kože i u roku od 1 – 2 sata stanje bi se trebalo ublažiti, a nakon 24 sata posve normalizirati. Stručno osoblje Dermamed centra predložiti će Vam odgovarajuću njegu kože koje se trebate pridržavati kako biste izbjegli moguće upale.

Koliko tretmana je potrebno?

Za što bolje rezultate, preporuka je ponoviti tretman svakih 2 do 4 tjedna, a najviše 10 puta. Koliko puta ćete ponoviti tretman ovisi o rezultatima koje dobivate.

Mogu li se Dermapenom tretirati ožiljci?

Dermapen daje odlične rezultate kod tretiranja ožiljaka. Za razliku od ostalih tretmana protiv ožiljaka koji koriste agresivne sastojke, kod tretmana Dermapenom se prirodnim putem potiče koža na samoobnovu, na stvaranje novog kolagena i elastina, čineći tako ožiljke manje vidljivima.

Je li tretman bolan?

Tretman je minimalno do umjereno bolan. Ovisi koliko svatko od nas ima osjetljivu kožu i ovisi o regiji lica koja se tretira.