Dermalni fileri

Dermalni fileri se koriste za popunjavanje linija i bora na licu, kao i za povećanje volumena usana, obraza i brade.

Ukratko o tretmanu

Je li bolno? tretman je opisan kao neugodan
Koliko je tretmana potrebno? najčešće 1
Koliko traje postupak? tretman je brz i trenutan
Kada mogu vidjeti rezultate? odmah
Koliko često to trebam činiti? Mjesečno ako je potrebno više od jedne sesije

Dermalni fileri se sastoje od gel supstanci koje se ubrizgavaju u kožu kako bi se popunile praznine ili volumen gdje je potreban.

Najčešće korišteni fileri su hijaluronska kiselina, kalcijum hidroksiapatit, poli-L-mliječna kiselina, poli-kaprolakton i polimetilmetakrilat.

Hijaluronska kiselina je najčešće korišteni dermalni filer jer se prirodno nalazi u ljudskoj koži i dobro se podnosi. Ovi fileri traju oko 6 do 12 mjeseci, nakon čega se postupak može ponoviti. Kalcijum hidroksiapatit je filer koji traje oko 12-18 mjeseci, dok poli-L-mliječna kiselina traje oko 12-24 mjeseca.

Dermalni fileri su relativno sigurni tretmani, ali kao i kod svakog medicinskog tretmana mogu postojati nuspojave. Nuspojave mogu uključivati otok, modrice, bol, crvenilo i osjetljivost na mjestu ubrizgavanja. Važno je da se tretman provodi kod iskusnog i obučenog stručnjaka koji koristi sigurne i kvalitetne filere.

Odgovori na najčešća pitanja

Koja područja lica se mogu tretirati dermalnim filerima?

Najčešće se dermalnim filerima tretiraju tamni krugovi ispod očiju, spuštene obrve, upali obrazi, bore oko usana i tanke usne, usta, slabašna brada, nedefinirana čeljust, bore između nosa i usta.

Koji je postupak apliciranja dermalnih filera?

Prije tretmana dermalnim filerom, liječnik nanosi anestetsku kremu na ciljano područje. Kada koža utrne, može se krenuti sa zahvatom koji traje od 10 do 30 minuta, ovisno o broju šprica. Tretman uzrokuje minimalnu nelagodu jer je koža utrnula, ali također, većina dermalnih filera već ima anestetik koji pruža minimalnu bol. Nakon tretmana, liječnik nanosi kremu za naknadnu njegu na tretirano područje i pokazuje rezultat pacijentu.

Kad mogu vidjeti rezultate?

Pacijenti mogu vidjeti trenutne rezultate nakon ovog kvalitetnog estetskog tretmana. Bore na licu su glađe, usne su bujnije, duboke bore oko usta poboljšane – svako tretirano područje je poboljšano i prirodnog izgleda.