Lasersko uklanjanje dlačica medicinski je tretman stoga je vrlo važno da se prepustite u ruke profesionalca koji će vas svojim znanjem i iskustvom dovesti brže do sigurne i dugotrajne depilacije.

Imate problem sa viškom dlačica, pogotovo na neželjenim područjima? Ili vas muči problem uraslih dlačica koje ostavljaju tamne mrljice na koži?

Ne postoji bolje rješenje od tretmana na diodnom laseru koji pruža dugotrajni efekt epilacije te rješava problem pigmentacije kože. Prije tretmana pregledat će vas i obaviti konzultacije ekspert za tretmane diodnim laserom.

GP FAST diodni laser novost je među laserima jer je jedini bezbolni laser za trajno uklanjanje dlaka.

  • bez gela
  • bez straha
  • bez boli
  • najučinkovitiji način rada u poketu “in motion”
  • najbrži  na tržištu.

Lasersko uklanjanje dlačica najidealnije je za one koji žele imati što dugotrajniji osjećaj glatke kože. Za trajne rezultate potrebno je nekoliko tretmana, ovisno o boji i debljini dlačica, debljini korijena, o boji i tipu kože. Lasersko uklanjanje dlaka medicinski je tretman i zato je važno da se prepustite u ruke profesionalca koji će vas svojim znanjem i iskustvom dovesti brže do sigurne i dugotrajne depilacije.

Najčešće se laserski tretiraju noge, pazusi, nadusnica, brada, bikini područje, intimna zona te ruke odnosno podlaktice kao i leđa i prsa kod muškaraca.

GP Fast najučinkovitiji laser zadnje generacije dokazano u  vrlo kratkom vremenu rješava Vaš problem i bezbolno uklanja sve vrste dlačice i na osjetljivim dijelovima tijela te sprječava urastanje. Potpuno je siguran, medicinski provjeren.

Tretmani se rade i ljeti na tamnoj i svijetloj koži.

Napokon bez dlaka uz najbolji aparat.

POSEBNA PONUDA

-50 % na pojedinačni tretman ili -50% i 2+1 gratis ili 4+2 gratis na paket

Česta pitanja

Jedna od čestih zabluda je da su tamne dlačice teže za uklanjanje. Naprotiv! Osobe sa tamnim dlačicama na tijelu su odlični kandidati za dugotrajnu lasersku epilaciju. U poliklinici Dermamed uspješno uklanjamo tamne dlake pomoću  diodnog lasera GP Fast. Ovaj medicinski laser za epilaciju djeluje na tamne folikule dlake, a laserski snop se unosi od strane njihovog pigmenta kada se svjetlosna energija zraka pretvara u toplotnu i tako ga uništava.

Ukoliko ste do sada dlačice čupali, bilo voskom bilo pincetom, potrebno je pustiti ih da izrastu barem 1 milimetar kako bi se mogao napraviti tretman laserske epilacije. Ako izbjeljujete dlačice, tada je neophodno prestati s tom praksom i pričekati dok im se ne vrati uobičajena boja. Večer prije epilacije laserom dlačice možete ukloniti brijačem i izbjegavajte upotrebu dezodoransa ukoliko planirate epilaciju pazušne regije.

S obzirom na to da se u poliklinici Dermamed tokom tretmana uklanjanja dlačica koristi laser koji ima izuzetno jako kontaktno hlađenje kože, ona se štiti od pregrijvanja i tako se utiče na smanjenje boli. Jedan dio naših pacijenata kaže da osjećaju tek blago peckanje.

Ovo je jedno od čestih pitanja. Ova procedura je sigurna jer je medicinskim laserom, koji u našoj ustanovi koriste naši specijalisti, moguće tretirati sve tipove kože, kao i predio lica, bikini zone i pazušne regije. Laserski snop tokom tretmana prodire samo nekoliko milimetara u kožu te ne ugrožava žljezdane strukture koje se nalaze znatno dublje.

Tokom jednog tretmana laserske epilacije uništava se od oko 20% do 30% dlačica.

Rezultati uklanjanja dlačica laserom vidljiv je već poslije prve epilacije. Tokom narednih nekoliko tjedana vidjeti ćete da su dlačice koje se pojavljuju nježnije i da ih ima manje jer se smanjuje njihov rast u regiji koja je tretirana laserom. Kako bi se ispratio ciklus rasta dlake potrebno je ponoviti tretman, a nakon svakog je primjetan sve bolji rezultat sve dok se dugotrajno ne uklone dlačice.

Trajanje procedure zavisi od površine regije koja se tretira. U prosjeku, za epilaciju cijelih nogu ili muških leđa potrebno je oko 30 do 40 minuta.

Ispunite obrazac i zatražite ponudu


Iskustva naših korisnika

Brz način života ostavlja nam sve manje vremena za sebe. Sve se to odražava na našem licu, tijelu i, u konačnici, raspoloženju. Ako se dobro osjećate u svojoj koži i ako ste zadovoljni sobom, i sve drugo puno je jednostavnije. U Dermamed centru polazimo upravo od toga

Matea M.

Ekskluzivna i vrhunska ponuda na jednom mjestu. Sve što ženu čini posebnom naći ćete ovdje.

Katarina K.

Odlična usluga i ambijent .Svakako preporucam !Ukoliko se odlučite za neki od tretmana nećete pogriješiti ja sam imala samo dobro iskustvo.

Ivana K.

Povezani tretmani

Lasersko pomlađivanje

Kako bi smanjili učinke starenja i izlaganja suncu vidljive na licu i vratu te podignuli tonus kože radi se lasersko pomlađivanje.

Više informacija

Lasersko uklanjanje crvenila i kapilara na licu

Pucanje kapilara na licu i tijelu mnogima stvara probleme u životu, jer osim što izgledaju neestetski, ljudi ih doživljavaju i kao alkoholičare.

Više informacija

Lasersko liječenje akni

Užurbani način života, stres i neadekvatna njega kože mogu utjecati na dodatno stvaranje akni.

Više informacija

Ispunite obrazac i rezervirajte termin