Užurbani način života, stres i neadekvatna njega kože mogu utjecati na dodatno stvaranje akni.

Lasersko liječenje akni je jedna od najučinkovitijih metoda za tretiranje upalnih procesa unutar kože. Uzrok nastanka je kombinacija djelovanja androgenih hormona čija je vrijednost u krvi u granicama normale i broja receptora za hormone u koži koji su određeni genetski. Hormon, kada se veže na receptor, u koži potiče pojačano izlučivanje sebuma. Zbog poremećaja ljuštenja površinskih slojeva kože, odumrle epitelne stanice i sebum nakupljaju se u folikulu, osiguravajući povoljne uvjete za razvoj bakterije Propionibacterium acnes i posljedični nastanak komedona i akni.

U današnje vrijeme akne nemaju samo tinejdžeri, sve češće se s njima bore osobe u 30-tim, 40-tim ili čak u 50-tim godinama života. Smatra se da 15% žena i 5% muškaraca ima akne i u odrasloj dobi, a koji često navode da kao tinejdžeri nisu imali većih problema s aknama.

U odrasloj dobi akne se češće javljaju na koži donjeg dijela lica, na bradi i duž donje čeljusti.

I osobe koje nikad nisu imale akne mogu u odrasloj dobi imati kožu s papulama i upalnim čvorovima. Te se promjene javljaju zbog različitih etioloških čimbenika, primjerice hormonalnih fluktuacija tijekom ciklusa (osobito nekoliko dana prije pojave mjesečnice), nakon prestanka uzimanja oralne hormonske kontracepcije, zbog sindroma policističnih ovarija, perimenopauze i menopauze. Također, stresni period, primjerice u vrijeme ispitnih rokova, uzimanje određenih lijekova, primjena neadekvatnih pripravaka za njegu i drugo mogu uzrokovati akne u odrasloj dobi.

Kako bi se značajno umanjilo izbijanje novih lezija, a time i pojava kasnijih posljedica – hiperpigmentacija i ožiljaka, potrebno je što ranije početi s liječenjem akni.

Lasersko liječenje je metoda koja se pokazala jako učinkovitom kada su u pitanju akne, naročito akne kod kojih su upalni procesi aktivni.

Laserom se prvenstveno uklanjaju bakterije u samom potkožju. Idealan je za sve navedene vrste akni, i one u upalnom procesu i one koje nisu u upalnom procesu.

Kad je u koži aktivna upala, ne može se tretirati mehanički jer bi to dovelo do još veće iritacije. Zbog toga je laser idealno rješenje i za aktivne upalne procese jer umiruje kožu i uklanja bakterije koje su uzročnici stvaranja akni.

Tretirati se mogu svi stupnjevi akni te bilo koje područje koje je zahvaćeno. Najčešće se tretira lice, a mogu biti zahvaćena i leđa, prsa ili bilo koji drugi dio tijela.

Laserska svjetlost djeluje samo na upalni proces i umiruje kožu. Također, laserskim tretmanom se sužavaju pore te se time smanjuje lučenje sebuma.

Tretman je potpuno bezbolan, može se eventualno osjetiti lagano peckanje na mjestu gdje je aktivan upalni proces. Na mjestu gdje nema upalnih procesa, klijenti ne osjećaju gotovo ništa.

Iskustva naših korisnika

Osoblje ljubazno i profesionalno! Pravilnim savjetima i preporukama moja koža blista! Hvala!

Nikolina U. P.

Professional and very knowledgeable! I would recommend it to anyone!

Sabina V. B.

Ekskluzivna i vrhunska ponuda na jednom mjestu. Sve što ženu čini posebnom naći ćete ovdje.

Katarina K.

Odlična usluga i ambijent .Svakako preporucam !Ukoliko se odlučite za neki od tretmana nećete pogriješiti ja sam imala samo dobro iskustvo.

Ivana K.
Jako pozitivno iskustvo, svima preporučujem.
Ja se opet vraćam.
Ingrid L.

Ugodna atmosfera i profesionalno osoblje, sve moje preporuke… Definitivno se vraćam opet!

Sandra Š.

Sve pohvale dr. Anđeli i njezinom timu. Kod dr. Anđele idem već par god i svaki put kad dođem osjećam se jako ugodno kao da sam doma, dr. Anđela je uvijek ugodna i nasmijana i jako djeluje pozitivno, tretmane lica koje mi radi i povećanje usana jako sam zadovoljna, rezultati su odmah vidljivi i dugotrajni, svima bi preporučila dr .Anđelu!

Sabina G.

Very professional equipment and friendly staff! I highly recommend it!

Maria M.

Sve pohvale, najbolja moguća usluga, odlična, profesionalna, jako ugodna doktorica i ljubazno osoblje. Vidimo se ponovno.

Ivana K.
Od srca preporučam DermaMed i dr. Anđelu Prolić. Već par godina koristim njihove usluge i jako sam zadovoljna. Osoblje i doktorica su profesionalni, stručni i uvijek nasmijani. Hvala vam i vidimo se opet ❤️
Lara P.
Profesionalno i s puno detalja uz savjete na konzultacijama. Jako sam zadovoljna rezultatom tretmana. Kvalitetna kozmetika i ugodan pristup. Zahvaljujem doktorici i curama. Super ste.
Lea S.
Sve pohvale, za 10 prezadovoljna. Koža mi je pomlađena i osvježena. Vide od očekivanog. Prekrasan profesionalan tretman, osoblje isto profesionalno i divno. Hvala vam opet dolazim sigurno.
Angela B.
Jako sam zadovoljna sa tretmanima lica. Osoblje ljubazno i uslužno. Sto reći osim treba probati. Sve preporuke.
Ivona K.
Prezadovoljna, profesionalnost na prvom mjestu. Kada zovem informacije dobijem u najbržem roku. Drage cure, uvijek nasmijane i uslužne!
Nikolina I.

Osoblje ljubazno i profesionalno! Pravilnim savjetima i preporukama moja koža blista! Hvala!

Nikolina U. P.

Povezani tretmani

Lasersko pomlađivanje

Kako bi smanjili učinke starenja i izlaganja suncu vidljive na licu i vratu te podignuli tonus kože radi se lasersko pomlađivanje.

Više informacija

Lasersko uklanjanje crvenila i kapilara na licu

Pucanje kapilara na licu i tijelu mnogima stvara probleme u životu, jer osim što izgledaju neestetski, ljudi ih doživljavaju i kao alkoholičare.

Više informacija

Lasersko liječenje akni

Užurbani način života, stres i neadekvatna njega kože mogu utjecati na dodatno stvaranje akni.

Više informacija

Ispunite obrazac i rezervirajte termin