Uzroci ispadanja kose su različiti, od poremećaja u vlasi, preko poremećaja rasta vlasi pa do fiziološkog ispadanja kose zbog starenja što zovemo androgenetska alopecija.

Najveći problem je ožiljkavajuća alopecija kod koje je uništen folikul dlake što može uzrokovati nepovratni gubitak vlasi i stvaranje ožiljnog tkiva. Kod ožiljnih alopcija osobito je važno rano postaviti dijagnozu i započeti liječenje.

Kosa, osim toga, može ispadati nakon poroda, traume ili stresnog događaja. Ispadanje može biti i posljedica uzimanja nekih lijekova, najčešće su to neki od lijekova za snižavanje povišenog tlaka kao i povišenih vrijednosti kolesterola. Ispadanje kose može biti pojačano kod poremećenog rada štitnjače, kod niske vrijednosti željeza, vitamina D, kod hormonalnih poremećaja kao što je sindrom policističnih jajnika.

U dijagnostici bolesti kose važna je anamneza i klinički pregled. Anamnezom se utvrđuje kada je ispadanje vlasi započelo, opseg zahvaćenog vlasišta, jačinu ispadanja, sezonske varijacije i potencijalne čimbenike koji bi mogli uzrokovati povećani gubitak kose (lijekovi, preboljele infekcije, stres, hormonalne bolesti, druge bolesti…) te je li ispadanje kose praćeno s prorjeđenjem vlasišta i subjektivnim senzacijama poput svrbeža, bolnosti, pretjerane osjetljivosti prilikom češljanja…

U većini slučajeva riječ je o androgenoj alopeciji, fiziološkom ispadanju kose koje možemo usporiti i odgoditi kontinuiranim tretmanima i lokalnim pripravcima koje je potrebno gotovo svakodnevno aplicirati kod kuće. Usto, mogu se koristiti sistemski dodaci prehrani poput omega kiselina, vitamina A, biotina, folne kiseline, vitamina D.

Dermamed Genosys mezoterapija KOSE

HR3 MATRIX – SISTEM ZA NJEGU KOŽE GLAVE I RAST KOSE

KLJUČ JE U JEDINSTVENOJ HR3 TEHNOLOGIJI

HR3 Matrix predstavlja sistem za njegu kože glave i ponovni rast kose osnovan na posljednjim dostignućima bio inženjeringa. Sistem kombinacije najnaprednije Genosys mikroiglice u formi Dermafix-a sa specijalnim supstancama za regeneraciju i ponovni rast kose.

EKSTRAKT CVIJETA JAPANSKOG BAGREMA (SOPHORA JAPONICA)

Ovaj ekstrakt sprječava formiranje DHT-a, tako što inhibira 5-alpha-reduktazu koja testosteron pretvara u DHT koji je značajan faktor kod gubitka kose.

HEXA PEPTID 33 (ANGIO-S)

Ovaj peptid potiče i ubrzava angiogenezu, rast novih kapilara koji su važni za rast i razvoj folikula dlake. Uz to aktivira I faktore rasta  VEGF-a (Vascular Endothelial Growth Factor).

BAKAR TRIPEPTID-1

Ovaj tripeptid je također inhibitor DHT-a, pozitivno utječe na ciklus rasta kose kao i na cirkulaciju koje je bitna zbog pravilne ishrane i rasta kose.

Česta pitanja

Ako želite spriječiti opadanje kose, vratiti volumen, sjaj i bujnost svojoj kosi ili izbjeći seboreju i stvaranje prhuti, mezoterapija je u velikom broju slučajeva idealan tretman za vas.Ipak, prije ovog tretmana, mi liječnici moramo detektirati uzroke ovih stanja i provjeriti je li mezoterapija dovoljna, treba li je dopuniti nekim drugim tretmanima i je li potrebno uključiti druge stručnjake u proces liječenja.

Iskustva naših korisnika

Osoblje ljubazno i profesionalno! Pravilnim savjetima i preporukama moja koža blista! Hvala!

Nikolina U. P.

Professional and very knowledgeable! I would recommend it to anyone!

Sabina V. B.

Ekskluzivna i vrhunska ponuda na jednom mjestu. Sve što ženu čini posebnom naći ćete ovdje.

Katarina K.

Odlična usluga i ambijent .Svakako preporucam !Ukoliko se odlučite za neki od tretmana nećete pogriješiti ja sam imala samo dobro iskustvo.

Ivana K.
Jako pozitivno iskustvo, svima preporučujem.
Ja se opet vraćam.
Ingrid L.

Ugodna atmosfera i profesionalno osoblje, sve moje preporuke… Definitivno se vraćam opet!

Sandra Š.

Sve pohvale dr. Anđeli i njezinom timu. Kod dr. Anđele idem već par god i svaki put kad dođem osjećam se jako ugodno kao da sam doma, dr. Anđela je uvijek ugodna i nasmijana i jako djeluje pozitivno, tretmane lica koje mi radi i povećanje usana jako sam zadovoljna, rezultati su odmah vidljivi i dugotrajni, svima bi preporučila dr .Anđelu!

Sabina G.

Very professional equipment and friendly staff! I highly recommend it!

Maria M.

Sve pohvale, najbolja moguća usluga, odlična, profesionalna, jako ugodna doktorica i ljubazno osoblje. Vidimo se ponovno.

Ivana K.
Od srca preporučam DermaMed i dr. Anđelu Prolić. Već par godina koristim njihove usluge i jako sam zadovoljna. Osoblje i doktorica su profesionalni, stručni i uvijek nasmijani. Hvala vam i vidimo se opet ❤️
Lara P.
Profesionalno i s puno detalja uz savjete na konzultacijama. Jako sam zadovoljna rezultatom tretmana. Kvalitetna kozmetika i ugodan pristup. Zahvaljujem doktorici i curama. Super ste.
Lea S.
Sve pohvale, za 10 prezadovoljna. Koža mi je pomlađena i osvježena. Vide od očekivanog. Prekrasan profesionalan tretman, osoblje isto profesionalno i divno. Hvala vam opet dolazim sigurno.
Angela B.
Jako sam zadovoljna sa tretmanima lica. Osoblje ljubazno i uslužno. Sto reći osim treba probati. Sve preporuke.
Ivona K.

Povezani tretmani

Dermapen mezoterapija vlasišta

Uzroci ispadanja kose su različiti, od poremećaja u vlasi, preko poremećaja rasta vlasi pa do fiziološkog ispadanja kose zbog starenja što zovemo androgenetska alopecija.

Više informacija

Podizanje kapaka – Plasmage

Nekirurško podizanje kapaka i uklanjanje viška kože.

Više informacija

Mezoterapija

Mezoterapija je metoda koja se primjenjuje u estetskoj medicini s ciljem regeneracije kože. Tretman je potpuno prirodan, bez nuspojava, individualiziran i posebno prilagođen tipu kože. Osigurava intenzivnu hidrataciju kože, vraća joj elastičnost, tonus i sjaj.

Više informacija

Ispunite obrazac i rezervirajte termin