Povećanje usna ili njihova korekcija česta su želja mnogih djevojaka i žena, ali s puno nepoznanica i pitanja.

Naša Dr. med. Anđela Prolić odgovorila nam je na 5 najčešćih pitanja o povećanju usana hijaluronskim filerima.

1. Koja količina filera je potrebna i kako do željenog izgleda usana?

Prije svega najvažnije su konzultacije. Na konzultacijama pitajte liječnika sve što vas zanima. Liječnik bi vas treba savjetovati o količini i gustoći hijaluronskog filera te kako će usne izgledati nakon stavljanja. Pokažite liječniku sliku kakve usne očekujete i dobiti ćete odgovor što je moguće, a što nije moguće postići. Uvijek je bolje početi s manjom količinom koju je moguće povećati u idućoj posjeti. Bitno je stvoriti povjerenje u liječnika i osjećati se sigurno.

2. Koliko traje hijaluronski filer u usnama?

Hijaluronski filer traje od 6 do 18 mjeseci. Trajanje ovisi o količini i gustoći filera, ali i osobi kojoj se stavlja. Naglasila bi čestu pojavu brže resorpcije filera nakon prve aplikacije od uobičajenog. Iako se svakom nadopunom produžuje njegovo trajanje kvalitetni hijaluronski filer već nakon nadopune u usnama traje i preko godine dana.

3. Koliko traje postupak?

S primjenom anestetika 30 do 45 minuta, a sama aplikacija 10 do 15 minuta.

4. Je li postupak povećanja usana boli i koliko?

Osjeti se nelagoda, a sama bol ovisi o osjetljivosti. Svako ubrizgavanje podrazumijeva prethodno nanošenje anestetika u kremi, a ako se klijentica boji primjenjujem lokalnu anesteziju i ništa se ne osjeti.

5. Što će biti s usnama ako ne želim više stavljati hijaluron?

Hijaluron je prirodan materijal koji će se postepeno ravnomjerno razgraditi i usne će biti iste kao prije aplikacije. Oblik se neće promijeniti ili bilo što drugo.

Ispunite obrazac i rezervirajte svoj termin