Već znate da je hidratacija kože ključna za lijep i zdrav izgled lica. Ono što možda ne znate jest da vlaženje kože kremom za lice jednom dnevno neće postići optimalni nivo hidratacije. Pitate se kako hidratizirati kožu na pravi način?

Adekvatna hidratacija lica pomoći će poboljšati elastičnost kože što će umanjiti pojavu bora. Kada je koža u potpunosti hidratizirana, ona se može učinkovitije boriti sa toksinima i različitim negativnim utjecajima jer stanice dobivaju maksimalnu količinu  vlage koja je potrebna za njihovo optimalno funkcioniranje i zdrav izgled.

Često nas pitaju može li voda za piće hidratizirati kožu? Istina glasi – kad pijete vodu, ona ne ide automatski u kožu, nego hidratizira cijeli organizam i filtrira se putem bubrega. Dakle, na toj razini voda je sjajna jer ispire sustav i hidratizira naša tijela u cjelini.

Bez obzira imate li suhu, masnu, dehidriranu ili normalnu kožu (blago Vama!), ključno je odabrati hidratantnu kremu koja je dizajnirana za specifični tip kože. Na primjer, ako imate suhu kožu, možda biste mogli razmisliti o korištenju kreme za lice gušće teksture kako biste ju istovremeno i nahranili. S druge strane, lagani matirajući ovlaživači savršeni su za masnu kožu.  Ako ste pak osjetljivi, trebali biste izbjegavati proizvode s alkoholom i mirisom.  Što se tiče sastojaka krema, razmislite o isprobavanju formule na vodenoj bazi uz hijaluronsku kiselinu i peptide za potpuni glow efekt.

Dakle, odabrali ste hidratantnu kremu, kako je pravilno nanijeti? Najbolji način je kada je koža još vlažna nakon umivanja ili idealno nakon tonika. Ako vam koža žudi za više hidratacije, možda će biti potrebno njegu nadopuniti hidratantnim serumom koji se primjenjuje nakon čišćenja lica, ali prije hidratantne kreme, a nanosi se i danju i noću.  Također ako uživate u dugim vrućim kupkama, budite oprezni jer vrući tuševi mogu oduzeti koži vlagu, ostavljajući ju suhom i ispucanom. Umjesto toga, isperite je u mlakoj vodi – i nanesite hidratantnu kremu dok  je koža još uvijek vlažna nakon tuširanja. Vjerujte, koža će vam biti zahvalna.

 

Za hidrataciju kože preporučujemo sljedeće tretmane:

  • Reviderm Age Prevention
  • Hijaluron s C vitaminom
  • Reviderm Ultrazvuk
  • Reviderm Hydro Infusion
  • Reviderm Collagen Hydro Boost